Fitnessejer i hård kritik af coronapas-regler: Det giver ingen mening

Regler for kontrol af coronapas tvinger små fitnesscentre i knæ, siger medejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Mads Sloth Rasmussen bruger selv 12 til 13 timer om dagen på at kontrollere coronapas.

Skal du en tur i fitness, så er et gyldigt coronapas adgangskravet. Men det er ikke alle steder, du vil blive bedt om at vise det.

Der gælder nemlig forskellige regler, alt efter om fitnesscentret er privat- eller foreningsejet.

I det lille lokale fitnesscenter Sport og Fitness i Stavtrup skal de tjekke hver og én, mens foreningerne kan nøjes med at tage stikprøver af deres medlemmer.

Og dét er konkurrenceforvridende, mener Mads Sloth Rasmussen. Han er medejer af Sport og Fitness og et andet center i Grenå, som begge normalt ikke har bemanding på i hele åbningstiden.

Kan ikke bære fuld bemanding

Men siden fitnesscentrene kunne genåbne med krav om coronapas, har han selv måttet sidde i op til 12 timer om dagen og kontrollere medlemmer, ligesom han i Grenaa har måttet hyre nye folk ind for at tjekke pas.

- Det er ikke selve coronapasset, jeg har et problem med. Min frustration er, at der kommer lønudgifter på, som forretningsmodellen ikke er bygget op på. Det er en branche, som ikke er etableret med henblik på fuld bemanding, siger Mads Sloth Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Som salt i såret for Mads Sloth Rasmussen blev kravene om coronpas lempet for foreningsidrætten i fredags.

Det betyder, at foreningsejede fitnesscentre nu kun skal tjekke coronapas ved en stikprøvekontrol mindst en gang i døgnet.

Troede det var en joke

- Jeg troede faktisk helt ærligt, det var en joke. Jeg tænkte, at så må vi også komme med. Det kan ikke passe, at der bliver lavet forskelsbehandling. Det giver jo ingen mening overhovedet, siger Mads Sloth Rasmussen.

Folketingsmedlem Malte Larsen (S) forklarer, at forskelsbehandlingen er et resultat af, at man skelner benhårdt mellem foreninger og private virksomheder:

- Det er desværre nogen af de skillelinjer, der bliver i vores bestræbelser på at lave et enkelt regelsæt. Forenings-Danmark kører efter en skabelon, hvorimod al privatvirksomhed kommer til at køre efter en anden skabelon, siger Malte Larsen, medlem af Erhvervsudvalget i Folketinget, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hos Sport og Fitness er pengekassen i forvejen hårdt presset ovenpå nedlukningen, og derfor frygter Mads Sloth Rasmussen, hvad det kan få af betydning, hvis reglerne ikke laves om.

- Hvis det her fortsætter, så er der en stor sandsynlighed for, at mængden af små og mellemstore som ligger i de små byer, hvor de er med til at bidrage til lokalsamfundet på lige vilkår med foreningsfitness, de er der ikke længere, siger Mads Sloth Rasmussen.

Fitnesscentret i Stavtrup har været nødt til at afkorte åbningstiden for at kunne have bemanding til at tjekke coronapas. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her