Frisører til hjemløse-fest: Man bliver høj af at hjælpe
'Her får vi selvfølgelig ikke penge for det, men så får vi en masse taknemlighed i stedet'
Louise Lyngsdal og Janie Wähling har mandag skiftet deres respektive saloner ud med Værestedet i Jægergårdsgade i Aarhus.
Her klipper de to frisører udsatte og hjemløse. Og selv om det er en ubetalt tjans, kunne hverken Louise eller Janie tænke sig at være andre steder.
- Man bliver høj af det. Det er en oplevelse uden lige. Det er nogle fantastiske mennesker, man møder. Taknemligheden er stor, og de er verdens sødeste, siger Janie Wähling til TV2 ØSTJYLLAND.
De to frisører besøger værestedet i forbindelse med en årlig påskefrokost for hjemløse i Aarhus.
"Selvfølgelig vil vi det!"
Janie og Louise har tidligere klippet hår til julefrokoster på Værestedet, der er et tilbud til borgere med misbrugsproblemer og andre sociale og psykiske problemer.
- Det er simpelthen så hyggeligt. Så da vi blev spurgt, om vi ikke også ville klippe til påskefrokosten, sagde vi: "Selvfølgelig vil vi det!", siger Louise Lyngsdal og fortsætter:
- Jeg oplever en masse glade mennesker, der er taknemlige for sådan en fest her. Der er glade dage hele vejen igennem.
Læs også:
En af dagens kunder er pensionist Jane Nielsen, der selv har prøvet at være hjemløs. Nu bor hun i egen lejlighed og hjælper nogle gange til på værestedet.
- Jeg har selv prøvet at være i situationen. Jeg forstår mange af dem, der kommer her, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:
- Mange af dem, som normalt kommer her, har jo ikke råd til at betale en bondegård for at gå til frisør. Nu får jeg frisket pagen op, og det er jo skønt.
Ikke sjuskearbejde
Der er omtrent 100 deltagere i påskefrokosten på Værestedet i Jægergårdsgade. Dem, der vælger at blive klippet, får ikke udført sjuskearbejde.
- Der er ikke nogen forskel. Det er samme måde, jeg klipper på, og jeg gør mig ikke mindre umage end til dagligt. Her får vi selvfølgelig ikke penge for det, men så får vi en masse taknemlighed i stedet, siger Janie og fortsætter:
- Jeg er kommet for hyggens skyld, og for at hjælpe nogen, hvor jeg kan. Jeg har ikke vildt mange penge og kan ikke donere en masse, men det her kan jeg finde ud af, så det er her, jeg kan hjælpe.
Påskefrokosten er arrangeret af Rikke Sejthen, der sammen med seks andre frivillige har lave tarteletter, frikadeller og varm leverpostej til mennesker, der formentlig ikke får hjemmelavet mad hver dag.
Det er femte år, at Rikke Sejthen er med til at lave arrangementer for hjemløse.