Fra fleksjob til fuldtid: Ny app blev Ninnas redning
Ninna Bodilsen har kæmpet med sygdom, men gennem et nyt fællesskab blandt lastbilchauffører har hun knoklet sig tilbage til fuldtid og et gladere arbejdsliv.
- Hvor går turen hen i dag, Ninna?
- Jeg er på vej nedad fra Hinnerup-området.
Snakken går i førerhuset på den store røde Scania lastbil, der brager nedad E45. Bag rattet sidder Ninna Bodilsen fra det randrusianske transportfirma Atea Transport. Hun er egentlig alene, men gennem en ny app for lastbilchauffører er hun alligevel sammen med en masse andre.
- Vi snakker om alt mellem himmel og jord, siger Ninna Bodilsen til TV2 Østjylland.
Hun er en af de 3.000 chauffører i Danmark, der indtil videre har hentet den nye app 'Team Driver'.
- Det er fantastisk. Jeg har udvidet mit netværk meget, siger Ninna Bodilsen.
Faktisk har appen ændret hendes liv efter nogle hårde år med sygdom.
Appen 'Team Driver'
Appen ’Team Driver’ indeholder en klassisk ”væg” til opslag fra chaufførerne, som man kender det fra de sociale medier. Men som noget særligt findes talekanaler, hvor chauffører fra hele landet kan hoppe ind og tale sammen om stort og småt.
På kanalerne kan sidde alt fra 2 til 15 personer og snakke sammen.
Holdet bag appen vandt i november Iværksætterprisen 2024 og en pengepræmie på 100.000 kroner.
Fællesskabet sendte Ninna fra fleksjob til fuldtid
Ninna Bodilsen blev for ti år siden ramt af flere diskusprolapser, som gjorde det umuligt for hende at arbejde bag rattet. Hun måtte efterlade lastbilen i garagen og finde et andet job.
Men for få år siden vendte hun tilbage til branchen. Først kun seks timer om ugen, men langsomt har hun arbejdet sig op med hjælp fra fællesskabet i appen ’Team Driver.’
- Det giver udvikling at snakke med andre mennesker, siger Ninna Bodilsen.
En mand på talekanalen blev ved med at prikke til Ninna om, at det jo gik meget godt med at komme stille og roligt op i timer, så hvorfor ikke prøve fuldtid igen.
- Jeg tænkte, at han var for langt ude, siger Ninna Bodilsen.
Men med den bedre komfort i lastbilerne i dag kombineret med et kærligt skub fra en kollega på talekanalen, har Ninna nu kæmpet sig tilbage til fuldtid.
- Det er fantastisk. Vi hjælper virkelig hinanden derinde, siger Ninna Bodilsen.
En prisvindende aarhusiansk opfindelse
Den nye lastbilapp med talekanalerne til chaufførerne i Danmark gik i luften i februar. Bag den står et aarhusiansk team af unge mennesker fra Erhvervsakademi Aarhus.
På en camp på innovation og entreprenørlinjen fandt Anthony Sangano, Camilla Beenfeeldt og Charles Garvang sammen om et problem for en gruppe mennesker i samfundet.
- Vi ville gøre noget godt for lastbilchaufførerne, siger Charles Garvang.
I første omgang var idéen en samkørselsordning, som man kender det fra ’Gomore’. Men den idé blev droppet, da chaufførerne ikke var klar på at have folk med i førerhuset. Men så kom idéen med ’Team Driver,’ som trækker tråde tilbage til chaufførernes fællesskab over walkie-talkien i gamle dage.
- Jeg har fundet ud af, at det virkelig betyder meget for mig, at det, jeg laver, betyder noget for folk derude, siger Charles Garvang.
Og det gør det. I hvert fald for Ninna Bodilsen.
- Den her app har ændret mit liv, siger hun og fortsætter:
- Hvor jeg før havde to personer at kunne ringe til om problemer på arbejdet eller i privatlivet, så har jeg i dag 30 mennesker, siger hun.
Charles Garvang og holdet bag appen vandt i november iværksætterprisen og 100.000 kroner, som de nu vil bruge på at videreudvikle appen.
- Vi er så glade. Prisen og historierne fra lastbilchaufførerne derude giver motivation til at gøre en forskel for endnu flere, siger Charles Garvang.
En kæmpe hjælp
Tilbage på motorvejen er Ninna Bodilsen kommet længere sydpå og snakken går fortsat lystigt. Hun er imponeret over den hjælpsomhed som findes i talekanalerne.
- Nogle gange holder en chauffør et sted og har glemt maden. Så sender nogen lidt penge afsted til lidt godt at spise, forklarer hun.
Hun har selv haft lastbilchauffører fra appen forbi til aftensmad og en hyggelig snak, når de alligevel har været i området.
- Faktisk var der også nogle derindefra, som hjalp med at rejse et telt, da min datter skulle holde barnedåb for sin datter.
Hun er ikke i tvivl om, at appen er kommet for at blive en fast del af branchen.
- Den giver det fællesskab, som chaufførerne havde i gamle dage, afslutter hun.