Havneudvidelse deler vandene: Nu inviterer borgmesteren til konference
Alle oplysninger og synspunkter skal belyses, lyder det nu fra borgmester og rådmand, der inviterer til borgerkonference.
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og teknik- og miljørådmand Steen Stavnsbo (K) har måttet erkende, at planerne om en havneudvidelse måske nok har skabt en større debat end ventet.
Og senest har fire af byrådets partier, De Radikale, Enhedslisten, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, fremsat et helt nyt beslutningsforslag, da der er kommet rekord-mange høringssvar om udvidelsen.
Derfor vil borgmesteren og rådmanden nu invitere til to borgerkonferencer, hvor alle er velkomne til at deltage og bidrage til dialogen om en mulig udvidelse.
"Vi mener begge, at Aarhus Havn spiller en vigtig rolle for livet i hele vores østjyske region og er med til at understøtte vores økonomiske vækst, der sikrer arbejdspladser og finansierer vores velfærd. Vi vil også gerne understøtte godstransport via skibstrafik, som er et vigtigt redskab, hvis vi skal lykkes med at bekæmpe klimaforandringerne," lyder det blandt andet fra de to.
Alle oplysninger og synspunkter skal belyses
Inden konferencerne vil der nedsættes grupper af nogle af de nøgleinteressenter, som har afgivet høringssvar, og eksperter.
Cirka 1.605 høringssvar skal håndteres frem mod byrådets behandling af mulig havneudvidelse i Aarhus.
Sammen med myndighederne skal de så se på og samle de høringssvar, der er kommet, i temaer. De skal herefter skabe grundlag for dialogen på den første borgerkonference, der skal finde sted inden sommerferien.
Tidligere har Aarhus Kommune oplyst til TV2 ØSTJYLLAND, at den kommende proces kan løbe resten af året, og at man i kommunen også er ved at tematisere høringssvarene.
Og med de to konferencer håber Jacob Bundsgaard og Steen Stavnsbo netop at kunne belyse og kvalificere de mange synspunkter og oplysninger, som er kommet frem, således at man "ender med et på alle måder perspektiveret, velkvalificeret og nøje afvejet projekt", fremgår det.
Alt dette så der kan blive fremlagt en sag for byrådet, der indgår i den almindelige, demokratiske proces i byrådet.
Det er blandt andet vigtigt, at alle dilemmaer vægtes, og at der er åbenhed og gennemsigtighed i de valg, der træffes.
Høringssvarene var blot begyndelsen, udtaler de to.