Jensens Bøfhus lukker restauranter for at vende nedtur
Det danske bøfhus lukker en række restauranter og åbner for at sælge forretningsben
Ledelsen i Jensens Bøfhus sætter nu gang i en stor oprydning i et forsøg på at redde restaurantkæden. Det skriver dagbladet Børsen.
Flere restauranter skal lukkes, og der skal sælges ud af kunstværker og ejendomme for millioner.
- Vi kigger på alle vores aktiver lige nu. Især dem, der ikke tilfører værdi til vores kerneforretning, siger den nytiltrådte topchef, Dorte Gleie, til Børsen.
De seneste måneder har Jensens Bøfhus meldt ud, at restaurantkæden vil lukke restauranter i blandt andet Aarhus, Odense og Fredericia.
I Aarhus er det restauranten i Toldkammeret på havnen, der fra nytår lukker. Jensens Bøfhus åbnede restaurant i den kendte aarhusianske bygning i maj 2011.
Det er endnu uvist, hvad der skal ske med lokalerne på i alt 1.600 kvm., når Jensens Bøfhus rykker ud.
Pr. 1. januar har Jensens Bøfhus således kun to restauranter tilbage i Aarhus - i Rosenkrantzgade samt i Tilst.
Flere er lukningstruede
Ifølge Børsen kan flere af bøfhusene se frem til at få kniven.
Jensens Bøfhus på Trianglen på Østerbro i København har længe kørt med underskud, og den bliver lukket til nytår.
Også Jensens Bøfhus i Roskilde er sat til salg, og cirka ti ud af i alt 40 restauranter i Sverige og Danmark er i spil til at blive lukket. Det sker, fordi de giver underskud.
Jensens Bøfhus har tabt 117 millioner kroner på tre år.
Dorte Gleie overtog posten som administrerende direktør fra stifteren af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, i september.
I oktober fik Palle Skov Jensen økonomisk hjælp fra en række fynske erhvervsfolk, blandt andre milliardæren Torben Østergaard-Nielsen.
Det britiske konsulenthus Anpro har lagt en plan, der skal redde den skrantende restaurantkæde.
- Og det er den plan, vi nu er ved at eksekvere, siger Dorte Gleie.