Nu taler politiet - betjente tilbudt psykolog efter påkørsel

Østjyllands Politi har taget hånd om både den påkørte betjent og hans kolleger, fortæller politidirektøren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Østjyllands Politi tilbyder psykologbistand til de kollegaer, der har behov for det, fortæller Kirsten Dyrman. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For første gang, siden betjenten Stefan Nymann blev ramt af en flugtbilist i det vestlige Aarhus i sommeren 2021, uddyber Østjyllands Politi, hvordan ulykken ramte medarbejderne på politigården i Aarhus som et lyn fra en klar himmel.

Det sker, efter Mohamad Tarek Younes torsdag blev kendt skyldig og i dag idømt fire års fængsel for en række forhold. Herunder påkørslen af den på det tidspunkt 31-årige politibetjent.

- Vi forsøger at være der så meget som muligt og hjælpe ham og hans familie alt det, vi kan - også fremadrettet, så de kan få en tålelig tilværelse, siger politidirektør ved Østjyllands Politi Kirsten Dyrman, der ikke har udtalt sig siden dagene omkring ulykken for ikke at risikere at påvirke retssagen.

Politidirektøren fortæller, at der har ligget en stor opgave i at tage hånd om betjentens kolleger efter ulykken. Foto: Thin Blue Line Danmark/Presse-fotos.dk Foto: Thin Blue Line Danmark/Presse-fotos.dk

Tilbudt psykologbistand

Politidirektøren fortæller videre, at der har ligget en stor arbejdsgiveropgave i at tage hånd om betjentens kolleger efter ulykken.

- Så gør vi selvfølgelig rigtig meget for at håndtere vores personale, for hvem sådan en sag her også har en kæmpe, kæmpe betydning omkring utryghed og bekymringer for dels, hvad der kan ske, når man bliver sendt på gaden, men også, hvad der sker med deres gode kollega, siger Kirsten Dyrman.

Hun fortsætter:

- Vi taler med vores ansatte om hændelsen og om, hvad der kan ske, når man bliver sendt på gaden. Så kan situationen pludselig udvikle sig på et splitsekund. Vi tilbyder psykologbistand til dem, der har behov for det, og så prøver vi i det hele taget - både ledere og alle andre medarbejdere, politiforeningen og alle, der har andele i det arbejde, vi udfører i Østjyllands Politi - at vi er til stede, så vi kan tale om tingene og finde tilbage til normalen igen.

Betjent invalideret

Ulykken skete den 18. juni 2021. Her blev betjenten Stefan Nymann ramt, imens han var i færd med lægge sømmåtter ud for at stoppe netop Mohamad Tarek Younes under en politijagt.

Påkørslen resulterede i, at den nu 32-årige politibetjent blev lagt i koma og var i livsfare i en periode på cirka en måned.

Stefan Nymann havde efterfølgende i omegnen af 50 punktblødninger i hjernen.

Den dag i dag er han lammet i højre side, har nedsat syn, nedsat funktion i munden, får primært mad gennem sonde, er svært talebesværet og har nedsat funktion af venstre side. 

Det har familiens bistandsadvokat oplyst i retssalen. 

Familien Nymann har sendt TV2 ØSTJYLLAND dette billede. Foto: Privat

Mohamad Tarek Younes blev torsdag kendt skyldig i i alt 35 ud af de 38 forhold, han var tiltalt for. 28 af dem omhandlede andre forhold end det, der skete den 18. juni 2021, hvor Stefan Nymann blev kørt ned.

Indholdet af de 28 resterende forhold var blandt andet færdselsovertrædelser og vold. De tre, han blev kendt uskyldig i, var forhold inden for våbenloven og færdselsloven. Han har hele vejen igennem nægtet sig skyldig i de fleste forhold i det 38 punkter lange anklageskrift.

TV2 ØSTJYLLAND har løbende været i kontakt med familien Nymann, som har takket nej til at medvirke i et interview, men familien har bidraget med viden og billeder. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her