Overskudsmad gav de mest udsatte en herlig påskefrokost
Fredag var en stor flok af Aarhus’ mest udsatte borgere samlet til påskefrokost i Kirkens Korshærs lokaler på Nørre Allé
Påsken er udover de kristne traditioner, også tiden hvor mange mødes om god mad og en lille snaps. Fredag sørgede Kirkens Korshær og overskudsmad fra Netto for, at også de svage i samfundet fik den glæde.
Kokken Brita Grov Wahlberg fra Ærø havde meldt sig på banen for at kreere retter ud af overskudsmaden, og så lagde Kirkens Korshær i Aarhus lokaler til.
- Det at have så mange råvarer, som man skal prøve at få noget ud af, det er sjovt. Jeg håber bare, at borgerne får en god oplevelse og hygger sig, sagde Brita Grov Wahlberg til TV2 ØSTJYLLAND.
På forhånd ved Kirkens Korshær og lederen Niels Bjørnø ikke, hvad for noget mad der bliver leveret, så han sætter sin lid til kokken fra Ærø.
- Der er rigtig meget mad, så det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan det ender, fortalte Brita Grov Wahlberg.
Og det hele mundede ud i 25 små velsmagende retter, og for Kirkens Korshær er det vigtig netop i påsken at samle nogle af de svageste og mest udsatte.
- Det er normalt i påsken, vi knytter de tætte relationer med familie, venner og bekendte. Der kan mange af dem her mærke det, de mangler på kanten af samfundet, sagde Niels Bjørnø.
I videoen øverst i artiklen kan du se mere om påskefrokosten hos Kirkens Korshær. Her kan du også høre præsten Morten Aagaard forklare, hvorfor langfredag er den helt rigtige dag at arrangere frokosten for de udsatte.