Præster skaber drive-in-gudstjeneste på enorm parkeringsplads
Der er brug for fællesskab i en tid, hvor vi skal stå sammen hver for sig.
På søndag, påskedag, bliver en parkeringsplads ved Agro Food Park i Aarhus scene for en drive-in gudstjeneste med plads til 1200 biler.
10 aarhusianske folkekirker, frikirker og valgmenigheder står bag arrangementet, der er et blandt 13 af slagsen på landsplan. Det er også muligt at deltage i et drive-in-arrangement i Silkeborg.
De alternative gudstjenester skyldes, at det skærer i hjerterne på landets præster, at det ikke er muligt af afholde gudstjenester på grund af corona, COVID-19.
Streaming er som en gammel øl
Påsken er den største højtid i kristendommen, og en drive-in gudstjeneste kan noget andet og mere end at livestreame, mener valgmenighedspræst i Aarhus Bykirke, Henrik Højlund.
- En drive-in gudstjeneste giver en form for kropslighed, og der er en vidunderlig sammenhæng mellem påskens budskab og det, vi gør, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:
- Vi er sammen fysisk, og den fornemmelse af at være sammen er en helt anden end at livestreame. Det er som at drikke en øl, der har stået uden låg på i tre dage. En tynd fornemmelse.
I Agro Food Park vil gudstjenesten foregå som i en klassisk drive-in bio. Gæsterne sidder i deres biler, og lytter til opvarmning og gudstjeneste ved at åbne vinduet eller gennem deres bilradio.
Hvem ka' - Bilka
For at alle kan være med, bliver hele gudstjenesten også streamet live på Youtube.
Henrik Højlund undrer sig over, at landets præster ikke må afholde gudstjenester,
- Når Bilka kan holde åben har jeg lidt svært ved at se, hvorfor vi ikke også kan afholde gudstjenester, hvis vi tager nogle forholdsregler, lyder det.
Sognepræst i Sankt Johannes Kirke, Bent Arendt, synes, drive-in-gudstjenesten i Aarhus godt initiativ. Han har det selv meget svært med, at han ikke skal tage imod gæster i kirken i påsken.
Brug for fællesskab
- Vi svigter vores opgave, men vi kan ikke begynde at lukke kirkerne op, som det er nu. Det må ikke ske, at kirken bliver et smittested.
Bent Arendt sammenligner årets påske i Sankt Johannes Kirke med at lave en kæmpe teaterforestilling og så lukke teateret.
- Der er virkelig mange, der har brug for at komme i kirke og få del af det fællesskab, der er i kirken. Det er en fuldstændig akavet situation for alle kirker, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.