Røde Kors vil hjælpe udsatte unge ind i trygheden hos værtsfamilier

Røde Kors håber på hjælp fra værtsfamilier i Aarhus til at hjælpe udsatte unge, der er på vej til et liv på gaden

Et nyt initiativ fra blandt andet Røde Kors skal bringe udsatte unge væk fra gaden og ind i helt almindelige aarhusianske hjem.

Hjemløsheden blandt unge i Aarhus er stigende - årsagen er for mange, at de kommer fra hjem uden faste trygge rammer. Nu forsøger Røde Kors med projektet 'Hjem til dig' at skabe mere tryghed for de unge.

Håbet er, at helt almindelige familier helt frivilligt vil åbne deres hjem og blive værtsfamilie.

- Formålet er at hjælpe de unge, som er lige på kanten til hjemløshed. Det vil sige, at det ikke er dem, der har det allersværest, men dem der er i fare for at ende med reelt at blive hjemløse, siger Ida Binderup, der er projektmedarbejder ved 'Hjem til dig' hos Dansk Røde Kors.

Del dit hjem med en ung i tre til seks måneder

Og netop det at vokse op uden faste rammer er indgangsvinklen og årsagen til projektet.

- Det kan give dem en oplevelse af, hvordan en velfungerende familie er, og hvordan man kan have positive relationer til voksne. Der er måske mange, der har nogle lidt negative erfaringer både med det offentlige og med deres forældre, siger Ida Binderup.

Efter planen skal de unge hjemløse bo hos de frivillige aarhusianske familier i tre til seks måneder for derefter forhåbentlig at skabe deres eget hjem og dermed tage afsked med livet på kanten til gaden.

- Vi skal sørge for, at de værtsfamilier, der er interesseret, ved, at vi i Røde Kors hjælper dem hele vejen. Det er hele tiden dialog, og der er aldrig noget, der bliver presset ned over dem. Det er hele tiden noget, vi gør sammen, og det er et fælles projekt, som alle skal være trygge ved, siger Ida Binderup.

Projektet er udviklet i samarbejde mellem Røde Kors, Hovedstadens Røde Kors, Røde Kors i Aarhus, Ungdommens Røde Kors og Hjem til Alle Alliancen, og det løber i tre år.

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Fire biler i sammenstød

Fire biler kørt galt