To homoseksuelle overfaldet på vej hjem fra byen: - De råber, vi er klamme og forkerte
Suki Saleelawest og Dennis Jung Møller blev lørdag overfaldet af otte-ni drenge. De er ikke i tvivl om, at det skyldes deres seksualitet.
De havde netop forladt en julefrokost for at tage videre i byen. De to mænd stod med hver deres smøg i hånden, da gruppen af drenge kom gående på den anden side af gaden.
De otte-ni drenge begyndte at råbe efter Suki Saleelawest og Dennis Jung Møller, mens de krydsede Mejlgade i det centrale Aarhus.
- De spørger, om vi er bøsser, og om vi får pik. De råber, de er bange for, at vi kommer og knepper dem, og de fortæller os, hvor forkert og klamt det er, siger Suki Saleelawest.
Episoden fandt sted lørdag aften klokken 22 foran Kvindeinformationscaféen Sappho i Mejlgade i det centrale Aarhus.
Gruppen af drenge kommer over til Dennis Jung Møller og Suki Saleelawest, der forsøger at indgå i en dialog med drengene, men på et tidspunkt går Suki Saleelawest ind på cafeen. Da han opdager, at hans kammerat ikke er gået med, går han ud igen, hvor drengene stadig står og taler nedladende til Dennis Jung Møller.
- I det jeg træder ud, får jeg en knytnæve på højre kæbe, så jeg taber mine briller og bliver ret konfus. Så løb de alle sammen. Jeg forsøgte at løbe efter ham, der slog mig. Men jeg fangede ham ikke, siger Suki Saleelawest.
Kræver handling
De så overfaldsmændenes ansigt, og de er ikke i tvivl om, at de var mindreårige.
De to mænd har valgt at stå frem med deres oplevelse, fordi de mener, danskerne lever i en forestilling om, at den slags ikke sker i Danmark. Dennis Jung Møller fortæller, at han desværre ikke er overrasket over, at det kan ske på en festlig aften i Aarhus med mange mennesker på gaden.
- Det sker, og det sker langt oftere, end folk tror. Både verbale overfald og fysiske overfald. Det sker bare for meget, og det er derfor, vi rækker ud, så der kan komme fokus på det, siger han.
Dennis Jung Møller har en kæreste, der bor i København. Kæresten har været udsat for hadforbrydelser mange gange.
Når de går på gaden sammen, holder de ikke i hånden eller kysser af frygt for folks reaktioner. De tager heller ikke offentlig transport, uanset hvor de er.
- Der er stadig helt almindelige mange danskere, der mener, at LGBT+-personer skilter unødigt med vores seksualitet, selvom vi bare gør som alle andre par, siger han.
To overfald samme aften
Samme aften som Suki Saleelawest og Dennis Jung Møller blev overfaldet blev et homoseksuelt par udsat for noget lignende i København. Tre personer fulgte efter parret, råbte homofobiske udtryk efter dem, inden den ene af mændene blev skubbet omkuld.
Tilfældigt kom en patrulje forbi og standsede overfaldt og anholdt gerningsmændene.
- Der er ikke nogen politikere, der råber op om det. Der sker ikke noget. Der er ikke nogen politikere, der forholder sig til det. Jeg tror, det er fordi, folk tænker, at det ikke rigtigt sker i Danmark. Men det gør det, og det betyder, at der er rigtig mange af os LGBT+-personer, der føler os utrygge, siger Dennis Jung Møller.
Skaber usikkerhed for andre
Mandag var Suki Saleelawest og Dennis Jung Møller til afhøring hos Østjyllands Politi. De håber, det lykkes at finde gerningsmændene, for episoder som den, de var udsat for lørdag, skaber yderligere usikkerhed i LGBT+-miljøet.
- Det værste er, at det skaber en usikkerhed – også for dem, der ikke er sprunget ud. Hvad nu, hvis der er en af de her drenge eller en i deres omgangskreds, der er usikker på sin seksualitet. Så kommer de jo aldrig til at springe ud, når stemningen er sådan her, siger Dennis Jung Møller.
Suki Saleelawest er sluppet uden at brække noget, men han har ondt. I sind og krop.
- Mentalt er jeg stadig meget vred og chokeret. Fysisk har jeg stadig ondt i min kæbe og en følelse af piskesmæld i nakken, siger han.
Østjyllands Politi oplyser, at de har modtaget anmeldelse i sagen. De efterforsker det som en mulig hadforbrydelse.