Ungerum indviet: Skal give kræftramte en mere normal ungdom

Unge med kræft på AUH i Skejby har nu fået et opholdsrum, hvor de kan være sammen med hinanden. Foto: KidsAid
/

Selvom man er syg med kræft, skal der være plads til, at man kan få lov til at være ung. Det er tanken bag et nyt ungerum, rUmm1, på Aarhus Universitetshospital i Skejby, som blev indviet tirsdag.

Vi så deres ansigter, glæden i deres øjne og hørte, at de udbrød "hold da op".
Søren Bach, KidsAid

Her er der blandt andet lagt op til, at de unge kræftramte kan spille PlayStation, se film eller høre musik fra adskillelige højtalere i loftet. Og det blev modtaget med stor begejstring af de unge patienter.

- I går brugte jeg otte timer på hospitalet og sad på min telefon og mega-kedede mig, så det bliver vildt dejligt at have et fedt rum, man kan bruge og lave forskellige aktiviteter i sammen med andre i stedet for at sidde alene, siger Cecilie Monrad Lykke Frandsen i en pressemeddelelse.

Knus Kræft står bag

Det er folkene bag projektet Knus Kræft, der har doneret 1,1 million kroner til ungerummet. Knus Kræft er startet af organisationen KidsAid, racerkøreren Tom Christensen og Claus Bertelsen, der står bag Peter Larsen Kaffe.

Søren Bach, der er bestyrelsesformand i KidsAid, var tilstede i rummet, da de unge klippede snoren over.

- Vi så deres ansigter, glæden i deres øjne og hørte, at de udbrød "hold da op". Det var virkelig rørende at se, at det, vi har kæmpet for de sidste par år, mundede ud i det, siger Søren Bach til TV2 ØSTJYLLAND.

Pengene til ungerummet har de tre aktører skaffet både ved salg af kaffeposer og ved at afholde gallashows. I alt 3,3 millioner kroner har de samlet ind på to år.

En mere normal ungdom

Søren Bach mener, at rUmm1 opfylder et helt centralt behov hos unge kræftramme.

Nogle gange har man bare brug for at bitche over, hvad medicinen egentlig gør ved en.
Caroline Klokmose, kræftpatient

- De unge mennesker, der har haft en længere sygdomsperiode, kommer ofte derfra uden rigtig at have fået lov til at være unge. Jeg håber, at ungerummet kan være medvirkende til, at de får en lidt mere "normal" ungdom og nogle gode øjeblikke sammen med hinanden, siger han.

For Caroline Klokmose på 18 år med kræft betyder det rigtig meget, at hun nu har et sted, hvor hun kan være social med andre, der er i samme situation som hende selv.

- Selvom ens veninder og venner gerne vil være der for en, så kan de aldrig forstå, hvad der foregår. Nogle gange har man bare brug for at bitche over, hvad medicinen egentlig gør ved en, og det forstår de bare ikke, siger hun i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her