Slagteri-arbejdere i Horsens på kampdag: Vi håber på bedre arbejdsforhold

Medarbejderne på Danish Crown var til 1. maj. For mange af dem fyldte den nye overenskomst meget på dagen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en speciel 1. maj for slagterimedarbejderne på Danish Crown i Horsens. De har de seneste uger vist deres utilfredshed med den nye overenskomst ved blandt andet at strejke.

Og netop overenskomsten fyldte da også meget, da der blev fejret kampdag i Horsens.

- Vi håber da helt klart at kunne få nogle bedre arbejdsforhold for alle, ikke kun for dem, der er mødt op i dag, men simpelthen for alle, siger tillidsmand ved Danish Crown i Horsens Klaus Olesen.

98 procent af medarbejderne på Danish Crown stemte imod den nye overenskomst, men på grund af den måde, som afstemningen foregik på med mange forbund, der stemte sammen, så endte det alligevel med at blive et ja til den nye overenskomst.

Og den afstemning skal man tage ved lære af, mener Klaus Olesen.

- De forskellige forbund skal sætte sig ned efter de her forhandlinger og tage ved lære af det, der er sket, fordi det er jo ikke alle, der kom lige godt ud af forhandlingerne, så vi må se, hvad vi kan gøre anderledes næste gang, siger Klaus Olesen.

Kampdagen er også typisk en dag, hvor politikere holder talere, og det var ikke anderledes i Horsens, hvor der var forståelse for slagteriarbejdernes frustrationer.

- Jeg kan da godt forstå, at nu er der nogle lønmodtagere, der føler, at de nu kan blive dikteret på noget overarbejde, det kan jeg da godt forstå, at der er en diskussion om, men arbejdsmarkedsspørgsmål, det er noget arbejdsmarkedets parter tager sig af. Her blander vi politikere os ikke siger medlem af folketinget Henrik Dam Kristensen (S).

Selvom politikerne ikke blander sig i arbejdsmarkedsspørgsmål, så betyder det ikke, at de mange fremmødte ikke havde nogle mærkesager, som de gerne ville have politikerne til at kigge på.

- Sådan noget som pensionsalder, som bekymrer mange af de tilstedeværende her i dag, der er det politikerne, der skal tage et ansvar, siger Klaus Olesen.

Herunder kan du møde 85-årige Metha, der har været med til 1. maj siden hun var 21 år:

 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her