Hjemme efter tur på løbehjul til Paris: Var virkelig hårdt

Allan Ludvigsen og Frederik Woldenhof fra Odder har på turen samlet over 20.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse

Det er nok de færreste, der kan prale af at have tilbagelagt 1300 km på løbehjul i deres sommerferie, men to unge mænd fra Odder skiller sig ud fra mængden. De er netop kommet hjem fra den lange tur fra det jyske til Paris, og kan trille en lille hyggetur i hjembyen.

- Det er lidt ambivalent at være tilbage på løbehjulet. Man savner det lidt og så alligevel ikke, fortæller Frederik Woldenhof til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SE OGSÅ: Tour de Eiffel løber 1.300 kilometer på løbehjul

Undervejs har de mange tilbagelagte km tæret på både drengene og deres udstyr. Men alligevel har de faktisk kunne nøjes med blot at skifte et hjul ud på turen.

- Når vi bremser ned af de lange bakker, så slider det på dem. Og der har været nogle forfærdelige bakker, hvor vi har kørt tre-fire km opad med 10-11 % stigning. Det var en vild dag, og generelt har det været virkelig hårdt både fysisk og psykisk, lyder det fra Allan Ludvigsen.

Rart at komme ind og sidde ned
Når de to løbere kigger tilbage på strabadserne, kommer flere oplevelser frem i erindringen. Udover en dramatisk episode med en flok heste er der to ting, som straks falder dem ind.

På hele turen fra Odder til Paris har drengenes kærester kørt med sammen i en følgebil. Du kan høre, hvordan det har været i klippet her. 

- Der var en masse smukt landskab, men det er svært at nyde det, fordi man kigger ned på vejen hele tiden. Men det bedste var at komme ind hver dag og holde pause og få lov til at sidde der, erindrer Frederik Woldenhof, inden Frederik Woldenhof supplerer:

- Det var stort at køre ind til Eiffeltårnet og helt surrealistisk endelig at være i mål og så ikke skulle løbe på løbehjul bagefter.

SE OGSÅ: Hjemvendt: 1.000 km på løbehjul

Undervejs har man kunne følge de to løbere på de sociale medier og deres hjemmeside. Her ligger der således nu en masse billeder og video fra turen og en opgørelse over den indsamling til Kræftens Bekæmpelse, de har haft kørende undervejs, og som har været hele formålet med løbehjulsprojektet.  

Du kan høre mere om den vilde tur i indslaget øverst på siden. 

Sådan her så det ud, da de to drenge kørte hjemmefra mod Paris. 

 

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots