Konkrete Kattegatbroplaner præsenteres: Her kan broen gå

Planerne for broen over Kattegat er nu så konkrete, at der mandag aften blev holdt virtuelt borgermøde om dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Video: Muligheden for en kommende Kattegatforbindelse kom mandag aften et skridt nærmere, da der blev holdt informationsmøde om, hvordan en bro vil påvirke kommunerne omkring.

Midt over Samsø og i land ved Hou. Hen over Samsøs sydspids og i land ved Gylling Næs nord for Horsens. Tværs over havet fra Sjællands Odde og i land på Djursland.

Mulighederne for, hvor en mulig kommende Kattegatforbindelse kan ligge, er mange.

Og mandag aften blev mulighederne præsenteret for de interesserede borgere i en række østjyske kommuner, som vil blive påvirket af en eventuel kommende Kattegatforbindelse.

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til at vurdere, hvor en mulig kommende Kattegatbro skal ligge.

Vigtigt projekt

Men på grund af COVID-19 foregik informationsmødet hverken i en hal eller et forsamlingshus. Folk sad i stedet med virkelig god afstand i deres private hjem og fulgte præsentationen online på deres computere.

Og både tilhængere og modstandere af projektet fulgte interesseret med.

- Vi har haft det privilegium, at vi ikke har nogen motorvej her i Odder Kommune og det ser vi som et privilegium, lyder det fra Ib Salomon, der vil stifte en modstandsforening mod Kattegatforbindelse og er formand for naturfredningsforeningen i Odder.

Visualisering af en kommende Kattegatforbindelse over Samsø - her set fra Sjælland.

- Det er et meget vigtigt projekt for hele Danmark, som vil få betydning for udviklingen i alle kroge af Danmark, siger Anders G. Christensen (V), der er mangeårig tilhænger af projektet og tidligere borgmester i Favrskov Kommune.

- Det er dejligt at se noget konkret, på dette møde. Det kvalificerer processen og forhåbentlig kan vi komme tættere på en VVM-undersøgelse, fortsætter han.

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Odder Ib Salomon vil grundlægge en protestforening mod Kattegatforbindelsen.

Anerkender støjgener

Informationsmødet var arrangeret af Vejdirektoratet, Sund & Bælt og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og kom blandt andet ind på, hvordan en bro vil påvirke såvel miljø og natur som samfundsøkonomi og erhvervsliv.

Bestyrelsen i Odder Naturfredningsforening var samlet under informationsmødet om Kattegatbroen. De var travlt optagede af, at stille kritiske spørgsmål til projektet. 

Og der herskede ingen tvivl om, at en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland vil forandre især de kommuner, som motorvejen til og fra broen skal passere.

 - Hvis man på et tidspunkt skal lave en Kattegatforbindelse, så vil det have stor påvirkning i området omkring Odder. Hvis man laver både en jernbane og en vej, så vil det være en stor barriere i landskabet. Der vil også komme støj i områder, hvor der ikke tidligere har været støj. Det lægger vi ikke skjul på, siger projektchef i Vejdirektoratet Ulrik Larsen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her