Fødevarestyrelsen advarer: Salmonella i chokoladeprodukter
Ferrero Scandinavia AB tilbagekalder flere af sine produkter på grund af risiko for salmonella i produkterne.
Fødevarestyrelsen fortæller torsdag morgen, at chokoladeproducenten Ferrero tilbagekalder flere af sine produkter, fordi der er risiko for, at der er salmonella i.
Ifølge meddelelsen skyldes risikoen "et hygiejneproblem hos en specifik udenlandsk producent."
Det drejer sig om følgende produkter:
Kinder Surprise
Nettoindhold: 20g
Bedst før-datoer: Alle produkter i perioden 26.06.2022-07.10.2022
Kinder Surprise
Nettoindhold: 20g x 3 pakker
Bedst før-datoer: Alle produkter i perioden 26.06.2022-07.10.2022
Kinder Surprise Maxi
Nettoindhold: 100g
Bedst før-datoer: Alle produkter i perioden 20.04.2022-21.08.2022
Kinder Schokobons
Bedst før-datoer: Alle produkter i perioden 25.05.2022-19.08.2022
Kinder Mini Eggs
Bedst før-datoer: Alle produkter med bedst før-datoer før 21.08.2022
Symptomerne
Ifølge Fødevarestyrelsen skal man være opmærksom på symptomer, hvis man har spist nogle af produkterne for nylig. Salmonella viser sig typisk ved diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og måske kvalme og opkast.
Hvis sygdommen varer længe eller bliver mere alvorlig, skal man kontakte egen læge eller lægevagten.
Fødevarestyrelsen oplyser, at der gennem tiden flere gange har været sygdomsudbrud på grund af salmonella i chokoladeprodukter.
Styrelsen opfordrer forbrugere til at levere produkterne tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.