Nu reagerer Pia Kjærsgaard på abe-tragedien: - Der skal skrides ind

Historien om den undslupne abe er også nået til Christiansborg. Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard vil på baggrund af sagen have loven lavet om så hurtigt som muligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Ligesom Dyrenes Beskyttelse foreslår hun, at der laves en positivliste i stedet for den negativliste, som lige nu er i lovgivningen.

Den tragiske historie om den undslupne abe fra Skødstrup har nu også nået Christiansborg. 

- Sådan nogle ting må ikke ske. Jeg tror, folk er for skødesløse, lyder det tirsdag fra Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard.

Hun vil på baggrund af sagen nu have lavet loven på området om så hurtigt som muligt. 

- Vi ser det her eksempel med den lille abe, og jeg synes ikke, man kan forsvare sådan noget. Jeg mener, at der skal skrides ind overfor det, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Aben blev fundet i en garage lørdag aften, hvor den var i meget kritisk tilstand. Den stod ikke til at redde. Ifølge dyrlægen var den ikke blevet passet ordentligt i en længere periode. Foto: Privat

Bakker op om Dyrenes Beskyttelses forslag

Ligesom Dyrenes Beskyttelse foreslår hun, at der laves en positivliste i stedet for den negativliste, som lige nu er i lovgivningen. I øjeblikket er der nemlig lovgivet om, hvilke dyr man ikke frit må holde, men den skal man, hvis det står til Dyrenes Beskyttelse og Pia Kjærsgaard, nu have ændret til det modsatte. Altså så listen viser, hvilke dyr man frit må holde.

- Jeg tager det forslag op, som Dyrenes Beskyttelse kommer med, om at man skal have en positivliste, og at man faktisk skal have licens til at have sådan et dyr, forklarer hun. 

Mange eksotiske dyr kræver nemlig mere at holde end eksempelvis en kat, hund eller kanin. 

-  Vi vil jo gerne have lavet lovgivningen om, så det bliver både strengere og sværere at købe de her dyr, så man på en eller anden måde skal bevise, at man ved, hvordan man skal tage sig af dem, og hvilke forhold de skal leve under, før man kan få lov til at få dem, forklarer Annesofie Meilvang, der er biolog og projektleder hos Dyrenes Beskyttelse, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Pia Kjærsgaard vil nu undersøge, hvordan det fungerer i praksis

Pia Kjærsgaard vil nu gå i gang med at undersøge, hvilke andre lande der har lavet en lignende lovændring. Ifølge Dyrenes Beskyttelse bruger man allerede en positivliste i eksempelvis Belgien. 

Hvordan forestiller du dig, at sådan en lovændring skal håndhæves? 

- Nu er det jo så nyt for mig, så jeg skal i gang med at undersøge, hvilke andre lande der har sådan en liste; hvordan man gør og netop også det, som du siger; hvordan håndhæver man det så, siger hun. 

VIDEO. Hør hele interviewet med Pia Kjærgaard her, og hvordan hun vil få ført lovændringen ud i livet.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her