Bon Appetit: Prins Henrik smagte på fremtidens hospitalsmad
På et sygehus er maden ligeså vigtig som medicinen, lyder det fra ernæringschef. Prins Henrik smagte på fremtidens hospitalsmad
Prins Henrik smagte med, da Region Midtjylland og den aarhusianske Michelin-restaurant Frederikshøj tirsdag præsenterede et bud på fremtidens hospitalsmad.
Lækkerierne fristede i Frederikshøjs baghave i anledning af, at regionen i år er Europæisk Gastronomiregion.
Både prins Henrik og de andre gæster roste det, de smagte.
Fremtidens hospitalsmad skal være både velnærende, lækker og velsmagende.
- Maden er lige så vigtig som medicinen på et sygehus, siger Lone Viggers, der er ernæringschef hos Hospitalsenheden Vest i Region Midtjylland.
- Det er den, fordi en tredjedel af patienterne, vi får indlagt på sygehusene, er underernæret. Der er meget, som tyder på, at jo mere du får at spise, mens du er syg, desto hurtigere bliver du rask, siger Lone Viggers.
Selv om fremtidens mad på sygehuset skal være mere spændende, skal den ikke være dyrere at tilberede end i dag.
- Det er ikke dyrere mad, vi laver til fremtidens hospitalsmad, end den mad, vi laver i dag, siger Lone Viggers.
Øverst kan du se hele reportagen.