Disse fire steder vil politiet sætte overvågning op
Østjyllands Politi vil sætte overvågningskameraer op flere steder for at øge trygheden
Østjyllands Politi vil sætte overvågningskameraer op flere steder i Østjylland.
Politiet har på et møde med politikerne i Aarhus Kommune foreslået fire steder, hvor de i fremtiden ønsker videoovervågning.
Det drejer sig om:
Banegårdspladsen i Aarhus C
Åboulevarden i Aarhus
Storegade i Randers C
Torvet i Grenaa
Nedenfor er illustreret, hvordan overvågningen vil se ud fra de fire steder, som politiet har foreslået politikerne.
Det er efterretnings- og analyseenheden hos Østjyllands Politi, der har fundet steder, hvor overvågningskameraerne bør sættes op.
- Det, der gør sig gældende for de fire steder, er, at der er hyppige forekomster af nogle borgernære-kriminalitetsformer som vold og tyverier, siger Frits Kjeldsen, der er stabschef hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.
For politiet er det en klar fordel med videoovervågning.
- Det vil gøre det nemmere at opklare kriminaliteten, og til en hvis udstrækning formoder vi, at visse gerningsmænd vil undlade at lave kriminalitet, siger Frits Kjeldsen.
Østjyllands Politi: Forslag til overvågning
1. Banegårdspladsen i Aarhus C, som er blandt det mest kriminalitetsbelastede område i Østjyllands Politikreds, især i form af lomme- og tasketyverier samt uroskabende adfærd.
2. Åboulevarden i Aarhus, idet der er er en høj koncentration af diskoteker, barer og restauranter, hvilket gør den til en af de mest kriminalitetsbelastede gader i politikredsen.
3. Storegade i Randers C, idet gaden er kendetegnet ved at have relativt mange utryghedsskabende hændelser med relativt mange overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, ligesom gaden har en høj koncentration af restauranter og barer.
4. Torvet i Grenaa, idet området har relativt mange voldsanmeldelser samt lomme- og tasketyverier.
Kilde: Bilag fra kredsrådsmødet fra Østjyllands Politi
På Finansloven 2018 er der afsat penge til øget overvågning. Det er de midler, som skal finansiere købet af overvågningskameraer.
Politikere bakker op
Det er politikerne, som sammen med politiet, skal ansøge om midlerne til overvågningskameraerne. Og de bakker op om politiets ønske om mere overvågning.
- Det er vigtigt, at vi arbejder for, at aarhusianerne kan føle sig trygge, og at politiet har de materialer, der skal til for at have en stor opklaringsprocent, siger Camilla Fabricius (S), der er byrådsmedlem i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.
Også hos Liberal Alliance tager de politiets ønsker alvorligt.
- Videoovervågning er ikke i sig selv et mål. Det er et middel til at skabe tryghed, som vi alle har brug for, siger Almaz Mengesha (LA), der er byrådsmedlem i Aarhus Kommune.
Kun et supplement
Østjyllands Politi er opmærksomme på, at videokameraer ikke kan erstatte politifolk på gaden.
- Kameraerne vil blive et supplement til den eksisterende værktøjskasse til at efterforske de her forbrydelser, siger stabschef Frits Kjeldsen fra Østjyllands Politi.
Også Camilla Fabricius fra Socialdemokraterne lægger vægt på, at det er et supplement.
- I den moderne verden skal vi også have redskaber til politiet efterfølgende, og der kan overvågning være en del af det, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.
Politiet vil i den kommende tid også drøfte overvågningsforslag med politikere i Randers, Odder og Samsø.