Pernille vil lette folks hjerter: Nu kan du chatte med en præst
Folkekirken lancerer ny online-chat, hvor alle kan tale med en præst via telefon, tablet eller computer.
Præster behøver ikke kun være nogen, man går til, når krisen indtræffer, eller man mister en, man holder af. De må også gerne være dem, man snakker med, når eksamensangsten stiger en til hovedet, eller kammeraterne i skolen mobber.
Det er hele tanken bag et helt nyt tilbud fra Folkekirken, som hedder Sjælesorg på Nettet, hvor alle har mulighed for at søge gode råd, hjælp eller bare et sted at lette hjertet.
Bag tilbuddet står blandt andet præst Pernille Hornum fra Aarhus. Hun er leder af projektet og har mange års erfaring med konflikthåndtering og kommunikation.
- Sjælesorg betyder jo egentlig bare omsorg for sjælen. Hvem vil ikke gerne have det? Men for mange er det et ord, som er forbundet med noget tungsindigt. Kriser og tragedier. For os handler det bare om at være medmennesker, som er klar til at lytte, fortæller hun.
Alle problemer velkomne
Sjælesorg på Nettet er en ny online-tjeneste, hvor man helt anonymt kan chatte med en præst. Formålet er, at være et lyttende øre for alle, som har brug for det. Lige meget, hvor stort eller et lille problem.
- Nettet gør det nemmere for folk at henvende sig med dagligdagsproblemer. Mange kan for eksempel sidde bag skærmen og være ensomme. På den her måde får de nogen at snakke med, siger Pernille Hornum, som har ansat fem præster, der vil sidde klar til at chatte med brugerne.
Succes i Sverige
Inspirationen til chatten er fundet i Sverige, hvor man har haft gode erfaringer med en lignende tjeneste. Her har omkring 3.000 personer henvendt sig om året.
Den danske udgave af chatten vil kunne findes på Sjælesorg.nu fra den 1. februar og være fra mandag til torsdag fra klokken 13 til 17.00 og 19.00 til 22.30.
- Nogle vil måske undre sig over, at der ikke er åben for chatten i weekenden, men erfaringen er, at det ofte er i hverdagene - særligt om mandagen - at folk har brug for en snak, fortæller præst Pernillle Hornum.
Hun håber, at danskerne vil tage godt imod tilbuddet - også selvom man måske ikke er fast gænger i kirken om søndagen.
- Det handler ikke om tro eller Gud eller om man er medlem af Folkekirken. Det er virkelig for alle. Vi ser det som en god mulighed for at vise en anden indgang, hvor dørtrinnet til kirken ikke er så højt.
Der er i alt afsat 8,3 millioner kroner til projektet, som strækker sig over de næste tre år.