Nåede at holde åbent i 11 dage: Nu kan 'Mokajen' snart sælge bajere igen
Fra den 18. maj får restauranter og caféer lov til at åbne under nærmere retningslinjer efter to måneders nedlukning. Det er tiltrængt efter milliontab.
Torsdag aften er partierne i Folketinget blevet enige om, at blandt andet restauranter og caféer får lov til at åbne igen den 18. maj som en del af 2. fase af genåbningen af Danmark.
Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.
Det er en nyhed, som mange ejere af madsteder rundt om i landet har ventet længe på at høre – blandt andet hos Randers Street Food 'Mokajen', som kun lige nåede at åbne i 11 dage, inden tæppet blev revet væk under dem igen.
- Det er helt fantastisk. Vi har været som løver i et bur de sidste knap to måneder. Vi fik en fantastisk start, og så blev vi bare hamret tilbage til nul på ingen tid, siger medejer af Randers Street Food, Nicolai Michaelsen, til TV2 ØSTJYLLAND.
- Det har ikke været sjovt, så vi er meget klar til at åbne igen.
Gæsterne skal være trygge
- Genåbning af restauranter, caféer og lignende påbegyndes den 18. maj, og de kan servere under nærmere retningslinjer blandt andet vedrørende åbningstid, fysisk afstand med videre.
Sådan lyder det i aftalen om anden fase af en kontrolleret åbning fra Statsministeriet.
Hos 'Mokajen' har de fuld forståelse for, at de ikke kan åbne det hele op på én gang.
- Vi er godt klar over, at vi ikke bare kan sige 'Go!', og så har vi 2500 mennesker hernede, for det er simpelthen ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt, siger medejeren.
- Folk skal være trygge hernede. Så vi skal have fundet en gylden mellemvej, hvor vi kan drive en forretning, der er rentabelt, på samme tid med at folk kan være her uden at stå i nakken af hinanden.
Afventer retningslinjer
Randers Street Food er rigtig glade for at kunne åbne op igen.
Baren har mistet en omsætning på et par millioner, og deres spisesteder er gået glip af minimum fire millioner i nedlukningsperioden.
Men de afventer lige og ser, hvilke retningslinjer der kommer til at gælde for spisesteder.
- Vi skal lige have de faktuelle tal på plads, før vi ved, om vi er helt oppe at ringe eller bare tilfredse. Lige meget hvad er vi rigtig glade, siger Nicolai Michaelsen.
- Vi skal vide, hvor mange kvadratmeter per person, der skal være. Vi har 600 kvadratmeter indenfor og 800 udenfor, så vi har mange kvadratmeter at gøre godt med. Hvis det bliver ligesom ved butikker, så er vi fuldt ud gearet til at kunne opdele det.
Nede ved 'Mokajen' er de allerede i gang med at gøre klar, gøre rent og sætte sprit op, og de ser frem til den kommende genåbning.
- Det kribler i fingrene for at komme i gang, og vi har virkelig set frem til at kunne åbne. Solen skinner, og Danmark er på vej tilbage på sporet, og så ser vi fremad.