Spilfri ludoman reagerer på ny rapport: - Politikerne har været for langsomme

Antallet af spilafhængige danskere er blevet mere end fordoblet de seneste fem år. Spilfri ludoman giver politikerne skylden for udviklingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En halv million danskere har et spilproblem. 

Det viser tal fra en ny rapport fra Skatteministeriet.

Det tal er stort og chokerende for de fleste, men ikke for Marcus Mossalski, der er spilfri ludoman.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er overrasket. Jeg vidste godt, at problemet var langt større end det, vores politikere og samfund har gjort det til, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

21-årige Marcus Mossalski ved, hvad det betyder at have et spilproblem. Som helt ung blev han draget af online betting, men han har siden genvundet kontrollen, og i dag kæmper han for en verden, hvor spilproblemer ikke findes.

- Jeg kan ikke lade være med at få en klump i halsen, når jeg hører, hvor mange der er berørt af det her. Der er jo også en familie, og det er nogle alvorlige konsekvenser, som det her kan bære med sig, siger han.

Stop blødningen, politikere

I sidste uge stod han uden for Randers' Rådhus og fortalte om, hvordan Randers Byråd var ved at tage et lille skridt i den rigtige retning ved at stemme for at fjerne spilreklamer fra busser og toge i byen.

- Jeg tænker, at det var god timing af Randers Byråd lige at melde sig på banen og vise sig som et godt eksempel, siger han.

Men han fortæller dog i samme ombæring, at det langt fra er nok til at stoppe den udvikling, der er i gang lige nu.

- Der er én klar ting, som vi skal gøre nu, og det er at forbyde spilreklamer. Et totalforbud. Ikke kun i det offentlige rum, men også i TV og radio, siger den spilfri ludoman.

- Det er det eneste rigtige at gøre, for det har været med til at skubbe til normaliseringen de sidste mange år.

Helt generelt synes han, at politikerne har været for langsomme til at reagere, og det har fået konsekvenser for mange – en halv million for at være præcis.

- Vi er, hvor vi er i dag, takket være visse mennesker. Så må vi jo tage den derfra, siger han.

Selvom Marcus Mossalski anbefaler et totalforbud mod spilreklamer, så kalder han det initiativ for ’stop blødningen’, da det ikke er nok til helt at fikse problemet.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her