Substans deler stand med hospital
Det er sjældent, at hospitalsmad og mad fra en Michelin-restaurant harmonerer, men sådan er det for maden på Regionshospitalet Randers og Restaurant Substans, som begge anvender mellem 60 og 90 procent økologiske råvarer i deres køkken.
De står side om side i Messecenter Herning, hvor Foodexpo foregår, og her kan gæsterne købe spisebilletter, men de ved ikke, om de så får mad fra Regionshospitalet Randers i en hospitalsseng eller om de får mad fra Restaurant Substans.
- Vi synes, det er et sjovt koncept at vise, at man kan få rigtig god hospitalsmad. Det er lidt noget andet, vi serverer i forhold til Substans, Michelin-restauranten her ved siden af, men i bund og grund bruger vi egentlig de samme råvarer, fortæller Mona Carøe, der er cheføkonoma på Regionshospitalet Randers.
Ingen nye stjerner: Status quo for østjyske restauranter
Både Regionshospitalet Randers og Restaurant Substans vil gerne servere mad på et højt niveau, men de har vidt forskelligt udgangspunkt.
- Vi behøver ikke tænke så meget i den næringsmæssige værdi. Vi skal mere skabe en oplevelse, hvor de skal søge for at få folk raske, lyder det fra René Mammen, ejer og køkkenchef på Restaurant Substans.
Mad- og måltidsmentor Helle Absalonsen købte en spisebillet til standen og måtte en tur på "hospitalet" for at spise, og hun var begejstret for maden, som hun gav seks ud af seks stjerner.
Se hele indslaget i ovenstående video.