Vejene er fyldt med huller

Vinteren er hård ved de østjyske veje

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du daglig bruger af de østjyske veje, kører du sikkert slalomkørsel mellem de mange huller, der netop nu er i vejene. Vinteren har nemlig været hård kost for asfalten, der ikke bryder sig om kombinationen af tøvejr og frostvejr.

De såkaldte "slaghuller" opstår, når vand trænger ned i små revner i vejen, og efterfølgende fryser til is. Isen udvider sprækkerne, og på den måde opstår der hurtigt dybe huller i vejbelægningen.

Anders Hundahl, der er direktør i Asfaltindustrien, anslår i dag over for Randers Amtsavis, at der på landsplan er en halv million huller i det dansk vejnet.

Stor fokus på problemet

Flere kommuner i Østjylland kæmper en daglig kamp for at komme problemet til livs. Aarhus Kommune appellerer til borgerne om at bruge kommunens hjemmeside til at indmelde huller i vejene.

- Trafik og Veje ved Aarhus Kommune har stor bevågenhed på problemet. Der er i øjeblikket ti mand, som på fuld tid er beskæftiget med at lappe huller, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I Randers kører en fuldtidsansat tilsynsførende rundt for at finde nye huller, hvorefter et asfalthold rykker ud for at lappe. Men ifølge Randers Amtsavis er det umuligt for kommunen at følge med.

- Det er en prioriteringssag, og lige nu gør vi simpelthen det, at vi lapper det mest nødvendige med fokus på de veje, der er meget trafikerede, siger Lars Bolander, der er afdelingsleder i Veje og Trafik i Randers Kommune, til avisen.

Et dyrt møde

Er du uheldig at få skadet din bil ved mødet med et slaghul, kan det blive dyrt. For efter al sandsynlighed kommer du selv til at betale for reparationen.

Principielt er det ejeren af vejen, der skal betale for skaden, men det er bilisten, der skal føre bevisbyrden i en eventuel sag, og det er ikke nemt.

Riccardo Krogh Pescatori, der er forsikringskonsulent i Brancheorganisationen Forsikring & Pension, siger til Randers Amtsavis, at han ikke kender til nogen sager, hvor en bilist har fået skaderne dækket.

- Bilisterne skal ikke kun bevise, at det er et vejhul, der er skyld i skaden, de skal også bevise, at ejeren af vejen har kendt til hullet, og at det trods den viden ikke er blevet repareret inden for en rimelig tid, siger han til avisen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her