3.400 tændte fakler og dannede ring om Tange Sø

Flere tusinde viste søndag aften deres støtte til bevarelsen af den omdiskuterede sø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke kun adventskranse, der søndag er lys i rundt i landet.

Ved Tange Sø på Ans samlede omkring 3.400 mennesker sig søndag aften med lysende fakler for at danne en menneskekæde om et stykke af søen med det formål at vise, at Tange Sø også har mange tilhængere.

- Den har altid været her. Vi bader hernede, og vi holder festival hernede. Den betyder bare generelt rigtig meget for byen og folk rundt omkring. Det giver bare ikke mening, at søen ikke er her længere, lød det tidligere på aftenen fra Mads Hansen fra Ans, der søndag aften deltog i demonstrationen.

VIDEO: Se billederne fra demonstrationen ovenfra. Foto: Jeppe Rahbek

Diskussionen fortsætter

I mange år har modstanderne af søen ellers argumenteret for, at søen, der er 100 år gammel, burde tømmes for vand, sådan at Gudenåen kan få sit oprindelige frie løb tilbage.

- Når vi gerne vil tømme søen, så er det for at forbedre den biodiversitet, der er herude. Den frie adgang for fisk og så videre. Jeg synes, vi fortjener at gøre Gudenåen fri. Nu har den været inde bag den her mur siden 1920, og der er ikke noget formål med muren eller dæmningen mere. Så lad os slippe åen fri, og lad os nyde den mere oprindelige natur, siger Henrik Leth, der er modstander af Tange Sø.

VIDEO: Diskussionen om Tange Sø har stået på i flere år, men snart skal søens skæbne afgøres en gang for alle. En afgørelse der får stor betydning for beboerne i området.

Problemet er bare, at sådan en afgørelse vil få stor betydning for beboerne i området.

- Det her område har ligget her i 100 år, og det har en kæmpestor naturmæssig værdi for mellem 10.000-15.000 mennesker, der bor lige i området. Og man kan jo se i dag, hvordan opbakningen er. Det her område kan noget, og det viser folk i dag, og derfor synes jeg, det er en skam at nedlægge, lyder det fra Jarl Gorridsen, der er tilhænger af at bevare søen.

Debatten kommer formentlig til at fortsætte ind i det nye år, hvor den endelige konklusion forventes at komme. 

Tange Sø. Foto: Google Maps

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her