Politikere får klar besked: Ekstra grødeskæring ulovlig uden sagsbehandling
Der skal være en sagsbehandling, før man kan begynde at skære ekstra grøde i Silkeborg.
Oversvømmelser langs Gudenåen er et stort problem. Derfor har politikere og borgere i Silkeborg Kommune ønsket, at man laver en ekstra grødeskæring snarest muligt for at dæmme op for oversvømmelserne.
Men det vil være ulovligt uden en forudgående sagsbehandling. Det blev onsdag slået klart og tydeligt fast, og derfor har et enigt Klima- og Miljøudvalg i Silkeborg Kommune besluttet at igangsætte en sagsbehandling om grødeskæring.
Det fortæller Enhedslistens udvalgsmedlem Peter Sig Kristensen til TV2 Østjylland, efter der har været møde i udvalget i dag.
- Forudsætningen for en ekstra grødeskæring er, at der skal ske en forudgående sagsbehandling, siger Peter Sig Kristensen (EL).
Peter Sig Kristensen har længe ytret, at det - på baggrund af forvaltningens vurdering - vil være ulovligt at skære grøden - altså vandplanter - uden først at sagsbehandle.
- Jeg er glad for, at vi på mødet fik klart og tydeligt at vide, at det vil være ulovligt at tage en beslutning om ekstra grødeskæring, før en sagsbehandling er afsluttet, siger Peter Sig Kristensen.
Der kan tidligst skæres grøde i september
Peter Sig Kristensen oplyser, at når sagsbehandlingen på et tidspunkt er afsluttet, vil der være en klagefrist på fire uger, før politikerne kan træffe en beslutning.
Det vil altså sige, at man tidligst i slutningen af september kan påbegynde en eventuel grødeskæring.
Udfaldet af den indledende sagsbehandling kan også være, at der skal yderligere sagsbehandling til, hvilket vil udsætte eventuel grødeskæring endnu mere.
Sagsbehandlingen skal afdække, hvor meget skade grødeskæringen vil gøre.
Oversvømmelser plager sommerhusejere
Oven på den seneste tids ustadige vejr med regnbyger og skybrud kæmper flere hus- og sommerhusejere langs Gudenåen mod stigende vandstand og oversvømmelser.
På TV2 ØSTJYLLAND kunne vi lørdag fortælle om Rikke Frobergs sommerhus i Resenbro øst for Silkeborg, hvor terrassen lige nu minder mere om end swimmingpool, end et sted man stiller sine havemøbler.
Her opfordrede den frustrerede sommerhusejer politikerne til at tage problemet op.
- Det, vi oplever nu, er meget voldsommere, end vi nogensinde før har prøvet. Man kan jo ikke gardere sig mod alting. Det her er vores råb om hjælp: Gør noget nu, vi ved ikke, hvad vi skal stille op, sagde Rikke Froberg til TV2 ØSTJYLLAND lørdag.