Skål! Øltjener-uddannelse flytter til Silkeborg

Vil skabe synergi med Hotel & Restaurantskolen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Foto: Colourbox

Snart bliver det muligt at uddanne sig til øltjener på Hotel & Restaurantskolen i Silkeborg.

Beverage Academy på Fyn har besluttet at flytte uddannelsen væk fra Svendborg og rykker i stedet ind i restaurantskolens bygninger i det nordlige Silkeborg.

Beslutningen om at flytte blev offentliggjort tidligere i denne måned. Beverage Academy er klar til at tage imod de første kursister til marts.

- Silkeborg har et godt opland. Derudover ønsker vi at koble vores uddannelse tættere sammen med Hotel & Restaurantskolen. Vi kommer til at anvende deres faciliteter og kan måske vække interessen for vores uddannelse hos nogle af skolens elever, siger daglig leder af Beverage Academy Erik Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- I det hele taget vil vi gerne udnytte synergien med restaurantskolen. Vores øl-uddannelse kan fx spille sammen med kokkene på skolen, da øl og mad hænger sammen. Vi får integreret øllen med maden sammen med fagfolk.

To ophold på skolen

Uddannelsen som øltjener - også kaldet beer sommelier - består af to korte ophold på skolen kombineret med otte ugers internetbaseret undervisning. Forløbet slutter med en eksamen.

Under det første ophold på skolens skal eleverne blandt andet smage 40-50 øl på én dag, ligesom de også skal drikke øl, der er dårlig.

Hotel & Restaurantskolen er en del af Teknisk Skole Silkeborg. Skolen ligger i den nordlige del af byen. / Foto: Google Maps

Beverage Academy henvender sig blandt andet til kokke og tjenere, der gerne vil efteruddanne sig, så de også har en faglig viden om øl.

I forvejen er der mange tjenere, der har uddannet sig til vin-sommelier, men det kniber lidt mere med at udbrede interessen for øl.

- Selv om interessen for øl er stærkt stigende, har mange restauranter langt større fokus på vin. Ved at flytte ind på Hotel & Restaurantskolen håber vi, at vi kan udbrede kendskabet til vores uddannelse og dermed få flere kursister, siger Erik Nielsen.

Beverage Academy var de første i Danmark som kunne tilbyde en uddannelse som sommelier inden for ølbranchen. Foruden kokke og tjenere henvender uddannelsen sig også til importører, distributører og detailbranchen.

Uddannelsen er mere populær i Norge, hvor Erik Nielsen også har taget sin formelle uddannelse.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her