74-årig kvinde faldt fem meter ned: Kommune vidste, at gelænder var råddent
Aarhus Kommune vidste, at gelænder var råddent, hvor 74-årig kvinde mandag faldt flere meter ned.
Allerede i sidste uge blev Aarhus Kommune klar over, at det gelænder, hvor en 74-årig kvinde mandag styrtede cirka fem meter ned ved en skrænt, var råddent. Men kommunen valgte ikke at skilte med det eller spærre af, og det ærgrer i dag afdelingsleder.
Tirsdag morgen har kommunens folk været ude for at se nærmere på stien, trappen og gelænderet ved Ørnereden i det sydlige Aarhus.
- Gelænderet er råddent flere steder og ustabilt, siger Bertram Hacke, der er afdelingsleder for grønne områder under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.
Opdaget ved tilsyn
Men at gelænderets tilstand er dårlig, kommer ikke som en overraskelse for Aarhus Kommune.
- Vi blev opmærksom på det onsdag i sidste uge i forbindelse med et tilsyn. Torsdag bad vi så vores entreprenør om at gennemgå trappen og gelænderet med henblik på at komme med et tilbud på at udbedre det, siger Bertram Hacke.
Men det nåede entreprenøren ikke, inden uheldet var ude.
Mandag ved 16-tiden styrtede en 74-årig kvinde cirka fem meter ned af skrænten, da det rådne gelænder gav efter. Ifølge Østjyllands Politi fik kvinden nogle knubs, men hun er ikke kommet alvorligt til skade.
Vurderede afspærring ikke var nødvendigt
Men selvom kommunen i forvejen kendte til, at gelænderet var i dårlig stand, valgte man ikke at skilte med det eller spærre af. Noget, der i dag ærgrer afdelingslederen.
- Da vi var der i onsdags og konstaterede standen, vurderede vi, at det ikke var i så dårlig stand, at trappen burde blive afspærret. Det er klart, at vi nu er kede af, at vi ikke afspærrede trappen, siger Bertram Hacke.
Han fortæller, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvorvidt situationen giver anledning til, at der skal ændres procedurer.
- Vi skal være åbne for at blive klogere, siger Bertram Hacke.
Opfordrer til at tippe kommunen
Aarhus Kommune er lige nu ved at vurdere, om de skal ud at tjekke trapper og gelændere andre steder. Bertram Hacke kan derfor ikke afvise, om der er lignende problemer andre steder rundt om i kommunen.
- Det er klart, at vi tager denne ulykke alvorligt og kigger på, om det giver anledning til en anden håndtering. Det skal være trygt at anvende trapperne, siger Bertram Hacke.
Han opfordrer desuden aarhusianerne til at tippe ind via Borgertip, hvis man ser noget, der ikke er som det burde.
- Folk er vores øjne og ører, og vi får løbende tips ind via Borgertip, og det sætter vi stor pris på, siger Bertram Hacke.
Hvad er Borgertip?
Aarhus Borgertip er en app og onlineformular, hvor man kan give Aarhus Kommune et tip om skader eller manglende vedligeholdelse i byen.
Kilde: Aarhus Kommune
Han fortæller, at Aarhus Kommune endnu ikke har været i kontakt med den 74-årige kvinde, der kom til skade ved faldet mandag.