Borgmester efter Mini-Pride: - Det er ikke altid størrelsen, det kommer an på
Lidt regnbue er bedre end ingen regnbue.
Der plejer at være op mod 8000 mennesker. Lørdag var der ni plus en borgmester.
Aarhus Pride blev i år, på grund af forsamlingsforbuddet, til Aarhus Mini-Pride, men lidt har også ret.
- Jeg synes, det gik over alt forventning. Det vigtigste var, at vi fik arrangeret noget, der kan markere, at det stadig er vigtigt at hylde mangfoldigheden og vise, at vi bor i en by, hvor der er plads til alle slags mennesker, siger initiativtager til Aarhus Mini-Pride, Martin Fyn Aamand, til TV2 ØSTJYLLAND.
Regnbuefarvet cirkel
I forbindelse med Aarhus Mini-Pride, muligvis verdens mindste Pride, gik de 10 forsamlede en paraderute rundt i byen.
Herefter holdt borgmester Jacob Bundsgaard (S) en kort tale i Musikhusparken, mens de ni øvrige deltagere dannede en regnbuefarvet cirkel sammen med borgmesteren.
Tør ikke altid holde i hånd
I 2020 er der fortsat grund til at promovere budskabet om mangfoldighed, tolerance og lige rettigheder, lyder det fra Martin Fyn Aamand.
- Der finder hadforbrydelser sted. Jeg er selv gift med en mand, og vi tænker over, om vi holder i hånd, og hvor vi holder i hånd, siger han og fortsætter:
- Jeg kunne godt tænke mig at bo i en by, hvor man kan holde i hånd med hvem, man vil, når man vil, lige hvor, man vil, uden at frygte, at man bliver råbt ad eller i værste fald overfaldet.
Størrelse og gørelse
Efter dagens mini-Pride postede borgmester Jakob Bundsgaard et facebookopslag, der startede med ordene:
"Glædelig Pride. Det er ikke altid størrelsen det kommer an på."
Martin Fyn Aamand, har borgmesteren ret, at det ikke altid er størrelsen, det kommer an på?
- Det må jeg hellere sige, det er. Jeg sætter pris på hans humor, men i forhold til Priden kunne vi godt have tænkt os at holde en kæmpe stor en for at vise, hvor mange, vi er, i LGBT+-miljøet, og hvor mange der stætter op om miljøet. På den måde gør størrelsen en forskel.
I 2021 kan Aarhus Pride fejre 10-års jubilæum.