Dødt vildsvin vækker undren: - Det var lige godt satans!
Vildsvin skal skydes, hvis de bliver set i den danske natur. Nu er et dødt vildsvin dukket op på en strand ved Aarhus. Men hvor kommer den fra?
Et vildsvinehegn stopper dem ved grænsen mellem Danmark og Tyskland. Alligevel er der dukket et vildsvin op på Fløjstrup Strand syd for Aarhus.
Torsdag morgen mødte Frederik Roland, tidligere vært på TV2 Østjylland, to medarbejdere fra Fødevarestyrelsen, nær sit hjem. Da han hørte, at de var på vej ned til stranden for at inspicere et dødt vildsvin, skyndte han sig at følge med.
- Jeg tænkte, det var lige godt satans. Et vildsvin! Vi har før haft ulv herude, men at vi nu også har et vildsvin, er fantastisk, siger han.
Han fortæller, at dyret lå opskyllet på stranden tæt på vandkanten. Dyret var ikke øremærket, og det tyder på, at der er tale om et vildt dyr, som på uforklarlig vis er havnet på en strand ved Aarhus.
Ifølge Frederik Roland virkede dyret relativt friskt og rent.
Svin fra Dyrehaven?
Tre kilometer fra stranden ligger Dyrehaven, der også har en bestand af vildsvin. Onsdag aften fik biolog og ansvarlig for Dyrehaven Niels Jørgen Friis et opkaldt fra Fødevarestyrelsen, der ville høre, om dyret kunne stamme derfra.
Det fik ham straks til at undersøge vildsvinenes indhegning og foretage en optælling af vildsvinene. Konklusionen var klar; ingen dyr mangler, og ingen huller i hegnet.
- Alt var heldigvis ok. Sagen er nu overdraget til Fødevarestyrelsen, da der er tale om et vildt dyr, som ikke burde være i den vilde natur i Danmark, siger Niels Jørgen Friis.
Frederik Roland er ikke i tvivl om, at dyret er drevet hertil med strømmen. Men hvor dyret kommer fra, er ham et mysterie.
Han forklarer, at stranden er svær at komme til i bil, og derfor ville det have været særdeles besværligt, hvis nogen ville skaffe sig af med et vildsvin ved at læsse det af på stranden.
- Hvis man havde et vildsvin, man skulle af med, så havde man valgt en grøft eller et andet sted, siger han.
Niels Jørgen Friis er mindre skråsikker på, at dyret er kommet hertil ad vandvejen.
- Hvis den er helt frisk, så tror jeg ikke på, at den drevet i land fra Sjælland, for det tager alligevel noget tid.
Han tror, der er tale om et vildsvin, der er sluppet ud fra en besætning i Danmark.
- Det kan også være kommet herop fra Tyskland, men det er sandsynligheden meget lille for, siger han.
TV2 Østjylland arbejder på en kommentar fra Fødevarestyrelsen.