Her er planen for åbningen af institutioner og skoler i Aarhus

Aarhus Kommune er kommet med planerne for, hvordan de gradvist vil åbne op på børne- og skoleområdet efter påsken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Det bliver en gradvis åbning for institutioner og skoler efter påske i Aarhus. Arkiv Foto: Jonas Skovbjerg Fogh - Ritzau Scanpix

Regeringen besluttede i mandags, at vuggestuer, børnehaver og elever i 0.-5. klasse skal være de første til at komme ud i virkeligheden igen.

Til en ny hverdag som langt fra bliver normal - da der vil være en del restriktioner.

I Aarhus har man besluttet at åbne gradvist over flere dage af hensyn til børn, forældre og medarbejdere.

- Hvis vi havde sendt alle børn afsted på én gang, så havde det givet for lidt tid til at planlægge indhold for børnene og til at kunne opfylde de nye retningslinjer, siger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF).

Rådmand Thomas Medom forstår godt, hvis forældre er utrygge ved at sende deres børn afsted. Han slår fast, at man ikke vil blive trukket i børneydelse på grund af fravær.

Ekstra hovedrengøring og nye rutiner

Institutioner og skoler får nu en ekstra hovedrengøring, og for at personalet kan nå at omstille sig efter påskeferien, når de skal gøre legetøj rent, så har de valgt at åbne gradvist for de mindste klasser.

- Vi skal kunne nå at få de rutiner ind, som det kræver. Blandt andet i forhold til at vaske legetøj af og fjerne noget af legetøjet, siger Thomas Medom (SF).

Vi kommer til at se bedre normeringer, da vi indkalder mere personale, og vi forventer en del børn, der ikke møder op.
Thomas Medom (SF), Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune

Han forventer, at børnene, som begynder i institutionerne i næste uge, vil opleve en bedre normering, end de er vant til.

 - Vi kommer til at se bedre normeringer, da vi indkalder mere personale, og vi forventer en del børn, der ikke møder op, siger Thomas Medom til TV2 ØSTJYLLAND.

Princippet for den gradvise åbning er, at nødpasningen vil fortsætte - indtil det almindelige tilbud åbner helt op igen.

Tirsdag den 14. april

Fortsat nødpasning for alle tilmeldte.

Onsdag den 15. april

Dagtilbud åbner inklusiv de selvejende:

  • 3-5-årige børn i dagtilbud.

  • Alle børn i specialbørnehaver.

  • Nødpasning for 0-2-årige børn. I den afdeling eller dagpleje hvor barnet plejer at gå.

Skoler og SFO samt fritidstilbud:

  • Elever fra 0., 1., og 2. klasse på alle folkeskoler.

  • Alle elever fra 0.-10 klasse i specialklasser.

  • Alle elever 0.-10.klasse i specialskoler (med forbehold for andet hygiejneforhold og særlige regler på handicapområdet).

Torsdag 16. april

Dagtilbud inklusiv de selvejende:

  • 0-2-årige børn.

Dagplejen:

  • Alle børn.

Skoler, SFO samt fritids- og ungdomsklubber:

  • Elever fra 3. og 4. klasse.

Fredag den 17. april

Skoler, SFO samt fritids- og ungdomsklubber:

  • Elever i 5. klasse.

Rådmand: Forstår bekymringerne

Der har været meget usikkerhed hos mange børnefamilier i forhold til at sende deres børn afsted som de første efter corona-krisen.

Rådmand for Børn og Unge i Aarhus, Thomas Medom (SF), forstår godt forældrene.

- Jeg forstår godt, der er usikkerhed. Og jeg ser frem til, at regeringen får skabt klarhed omkring det hele, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Reglerne om, at man får trukket sine børneydelser på grund af fravær, er ude af kraft. Mødepligten gælder, men man skal træffe det valg, man er tryg ved i familien.
Thomas Medom (SF), Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Han slår fast, at mødepligten gælder, som regeringen har meldt ud, men at Aarhus Kommune ikke vil trække forældre i børneydelser, hvis de vælger at have dem derhjemme.

- Reglerne om, at man får trukket sine børneydelser på grund af fravær, er ude af kraft. Mødepligten gælder, men man skal træffe det valg, man er tryg ved i familien, siger Thomas Medom til TV2 ØSTJYLLAND.

BUPL: Medlemmer er meget bekymret

Hos pædagogernes forbund - BUPL, oplever de, at deres medlemmer er meget bekymret for, hvordan opstarten skal foregå efter påske.

- De ønsker nogle retningslinjer og en ordentlig plan. Pædagogerne glæder sig til at se alle børnene igen, men de ønsker generelt, at det skal gå langsomt, siger formand for BUPL Østjylland Anne Grethe Rosenberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er rigtig vigtigt, at pædagogerne ikke lige pludseligt skal løbe rundt og gøre rent hele tiden. De skal være pædagoger og ikke sundhedsfagligt personale.
Anne Grethe Rosenberg, formand for BUPL Østjylland

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har meldt ud, at der skal startes stille og roligt op. Men hos BUPL Østjylland efterlyser man svar på, hvordan man skal åbne forsvarligt op. Også i forhold til den omsorg, man skal give børnene - samtidig med de nye restriktioner.

- Det er rigtig vigtigt, at pædagogerne ikke lige pludseligt skal løbe rundt og gøre rent hele tiden. De skal være pædagoger og ikke sundhedsfagligt personale, siger Anne Grethe Rosenberg.

 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her