Kulørte lamper, musik og hygge: Danmarks sprødeste havefest

Hvert år inviteres der til havefest i kolonihaveforeningen Solvangen i Aarhus

Der findes den smukkeste, den hyggeligste og den grimmeste. Vi taler om festivaler, selvfølgelig. Men faktisk findes der også den sprødeste. Eller det vil sige, det er faktisk ikke som sådan en festval med armbånd og hele molevitten. Men de kalder den for det, selvom det egentlig er en privatfest i kolonihaveforeningen Solvangen i Aarhus.

I dag, lørdag, er det så sjette gang, at Jesper Kjems og nogle andre fra haveforeningen arrangerer festdagen med livemusik, kolde øl og vand og mad på græsset i Jespers kolonihave med 150 inviterede gæster - kun få kilometer fra de professionelle musikere og godt 30.000 festende til Grøn Koncert.

Købte kolonihaven - og en fest
- Det startede med, at jeg købte den her kolonihave, hvor der så stod en scene. Så tænkte jeg, at så kunne jeg lave en lille fest, hvor jeg fik mine venner ud at spille på scenen, og jeg kunne også selv spille på den. Så har det udviklet sig til, at vi i dag er fem-seks haver i haveforeningen, der arrangerer en privatfest hvert år, siger Jesper Kjems.

Han fortæller, at der allerede inden han købte kolonihavnen var en årlig fest i haven ved det lille hus.

- Så da jeg købte kolonihaven, købte jeg en fest, kan man sige, siger Jesper Kjems, der altså nu kører traditionen videre på sjette år.

Få en lille rundtur på kolonihave-festpladsen

Beboere fra cirka seks haver i foreningen hjælper med at stable herlighederne på benene hvert år, hvor hele foreningen plus arrangørernes venner er inviteret.

Godt for fællesskabet
- Det er en privatfest, men lige pludselig kommer der et arrangement i vores lille haveforening, hvor vi kan mødes, grille en pølse, spise lidt chili con carne og drikke nogle fadøl sammen, og det gør måske også, at det er lidt hyggeligere at gå rundt i haveforeningen, når man har det her sammen. Det er i hvert fald en speciel haveforening, tror jeg, når man har sådan en fest i foreningen, siger Jesper Kjems.

Og selvom det kan være svært at sætte ord på den specielle stemning, der er i kolonihaven, så bringer det smil frem hos arrangøren.

- Det er svært at beskrive stemingen, som lige pludselig er der. Jeg står og smiler lidt indvendigt, når jeg kigger ud over den her have klokken 24 og kan se alle de kulørte lamper, det ved jeg. Det er helt specielt, siger Jesper Kjems.

Her kan du en opleve lidt af stemningen fra festens første par timer lørdag eftermiddag

Der er ingen, som tjener penge på festen. I stedet går overskuddet til et børnehjem i Nepal.

- Sidste år sendte vi overskud af sted til børnehjemmet, hvor der havde været et stort jordskælv. Over nogle år havde vi samlet 7.000 kroner sammen, som vi sendte af sted. Det gjorde, at det her lille børnehjem i Nepal har fået nyt tag på efter jordskælvet. Det er ikke kun derfor, vi holder festen, men det er bare en fed ting også at have med. Der er ikke nogen, der tjener på det her, men der er nogen, som måske får et tag på deres børnehjem af det. Det er da dejligt, siger Jesper Kjems.

I videoen øverst på siden kan du høre Jesper Kjems fortælle mere om årets fest i kolonihaveforeningen Solvangen i Aarhus.

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila