Læge skal give det første stik: - Det er epokegørende

Søndag formiddag stikkes vaccinationsprogrammet imod covid-19 i gang over hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Den privatpraktiserende læge Ejner Kjær er klar til at give det første stik.

Efter mere end ni måneder med mundbind, forsamlingsforbud og lukkede natklubber, kan man måske så småt begynde at øjne et lys i mørket.

Vaccinerne, der skal være med til at bekæmpe corona-pandemien, trillede i nat over grænsen til Danmark, og søndag formiddag skal de første danskere så prikkes i armen. 

Det er en rigtig stor dag for os.
Ejner Kjær, praktiserende læge

De første østjyske modtagere af vaccinen findes på Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus, og her er den privatpraktiserende læge Ejner Kjær klar til at give det første stik.

- Det er en rigtig stor dag for os. Det er epokegørende, at man langt om længe kan se en ende på situationen, og at vi kan gøre noget aktivt imod coronavirus, siger Ejner Kjær til TV2 ØSTJYLLAND. 

Holder ekstra øje 

Han er blandt de første læger til at skulle give en corona-vaccination, og han er godt forberedt.

- Vi har fået grundige instruktioner sendt ud fra Statens Seruminstitut, regionerne og PLO, og der er en grundig manual i, hvordan vi skal forholde os, så det har vi læst op på, siger han og fortsætter: 

- Da det er en ny form for vaccine, som vi ikke har prøvet at anvende før, er der et større beredskab. Personalet overvåger dem, der har fået vaccinen i en periode på 20 minutter efter, man er blevet vaccineret. 

De første østjyske modtagere af vaccinen findes på Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Klar til at vaccinere personale 

Også lidt længere mod nord, på Aarhus Universitetshospital i Skeby, er man klar til at give de første vacciner søndag. Her er det frontpersonale og kritisk personale, som er de første, der bliver tilbudt et stik. 

- Her på AUH vaccinerer vi først frontpersonalet og det kritiske personale, vi har. Det er bygget sådan op, at de enkelte afdelingsledelser bliver bedt om at udpege det personale, der er frontpersonale og kritisk personale for dem, så det dækker over en masse faggrupper, siger Anette Rantala, afdelingssygeplejerske i vaccinationsenheden på AUH. 

Hun fortæller, at man de seneste dage har arbejdet på at få styr på både logistik og personale.

- Vi har bygget en afdeling op, hvor personalet i hold vil komme ned og blive vaccineret over de næste par dage, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Også her glæder man sig til at komme i gang.

- Vi glæder os rigtig meget til at vaccinere her på AUH. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her