Rikke glæder sig til at genåbne, men er ærgerlig over at skulle være politibetjent

Tirsdag kan blandt andet kosmetiske klinikker og frisører igen åbne. Det bliver dog med krav om, at man kan fremvise en negativ coronatest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Rikke Lysholt Simonsen glæder sig til at åbne, men hun ville ønske, at de ikke skulle lege politibetjent overfor kunderne.

Rikke Lysholt Simonsen er i fuld gang med hovedrengøringen af sin kosmetiske klinik 'byLysholt' i hjertet af Aarhus, da vi ringer. 

- Den har stået tom længe. Det er frygtelig hvor støvet, der kan blive, siger hun. 

Tirsdag kan hun nemlig sammen med blandt andet frisører og tatovører igen slå dørene op for sine kunder efter at have holdt lukket siden midten af januar måned. 

Det betyder, at kunderne igen kan få botox i panden og filler i læberne. 

-  Kassen er tom, og regningerne kommer jo stadig, så det er en kæmpe lettelse, at vi kan komme igang igen. Det har været hårdt, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Tovtrækkeri 

Processen har blandt andet været hård, fordi der i forløbet er kommet forskellige meldinger fra myndighederne i forhold til, om de kosmetiske klinikker blev anbefalet at lukke, eller var tvangslukkede. 

Det har været en stor mental udfordring, fordi vi ikke har vist, hvor vi har stået.
Rikke Lysholt Simonsen, ejer, byLysholt, Aarhus

Da frisørerne blev lukket i december måned var de kosmetiske klinikker nemlig undtaget, men på et pressemøde i midten af januar lød det så fra sundhedsministeren, at kosmetiske klinikker også skulle lukke. Bekendtgørelsen blev dog først ændret i slutningen af februar til, at de reelt var tvangslukkede. 

Derfor gik Rikke Lysholt Simonsen i lang tid, hvor hun ikke vidste, om hun ville få kompensation.

- Det har været en stor mental udfordring, fordi vi ikke har vist, hvor vi har stået, siger hun. 

Kalenderen er godt booket

Men tirsdag bliver tvangsnedlukningen ophævet, og for en lille måneds tid siden fik Rikke Lysholt Simonsen og de andre klinikker også besked om, at de ville få kompensation som tvangslukkede fra den 13. januar. 

Det tegner derfor nu til lysere tider med en kalender, der ovenikøbet allerede er godt booket op, fortæller Rikke Lysholt Simonsen.

- Jeg har valgt at droppe mine pauser de næste par uger for at få plads til flere kunder.

- Jeg har 10-15 stykker i morgen, siger hun.

En anderledes åbning

For at komme i klinikken kræver det dog, at man kan fremvise et coronapas med enten en negativ test, der er maks 72 timer gammel, en positiv test, der er mellem 2 og 12 uger gammel eller et gennemført vaccinationsforløb med covid-19.

Desuden er det et krav, at der er 4 kvadratmeter pr. kunde og 2 kvadratmeter, hvis kunderne sidder eller ligger ned. 

Og det er lidt af et pulsespil at få til at gå op, som også vil kunne mærkes økonomisk, da det blandt andet giver kunderne mulighed for at melde afbud i sidste øjeblik. 

- Vi har planlagt det sådan, at vi ikke alle er på arbejde på samme tid, så vi har færre kunder, der kan møde hinanden. 

- Og så har vi meget fokus på at spritte alle flader af efter hver eneste kunde, siger Rikke Lysholt Simonsen. 

Ærgerlig over at skulle være politibetjent 

Kravet om en negativ test betyder også, at Rikke Lysholt Simonsen sammen med resten af personalet skal tjekke kundernes coronapas, før de kan komme ind i klinikken. 

Og det, er Rikke Lysholt Simonsen lidt ærgerlig over, er nødvendigt. 

- Det er en følelse af, at vi skal stå som politibetjente, og det ved jeg ikke helt, hvordan jeg har det med. Jeg har tillid til de mennesker, der kommer i klinikken, siger hun. 

Men kan du ikke godt forstå, at man bliver nødt til at lave nogle tiltag for, at I kan åbne?

- Absolut. Jeg synes helt sikkert, der skal laves tiltag. Jeg tror bare, at det prikker lidt til mig, når jeg ikke føler det giver mening. Jeg går hver dag ned af Strøget for at komme på arbejde, og der ser jeg en masse mennesker, som rører ved de samme bøjler og det samme tøj, men der er det ikke et krav. 

- Hvis det var, så kunne vi i princippet have én kunde og én behandler på 120 kvadrameter, samtidig med at der bliver brugt værnemidler, og så ved jeg ikke, hvordan smitten skulle blive givet videre, siger hun. 

Undersøger muligheden for selv at kunne teste kunderne 

Rikke Lysholt Simonsen påpeger dog, at de kommer til at følge myndighedernes retninglinjer og anbefalinger, og at personalet også vil blive testet to gange om ugen, så de også hele tiden har en negativ coronatest, der er maks 72 timer gammel. 

-  Vi satser på, at det bliver et skridt på vejen mod at få et mere normalt Danmark tilbage.

Og så er hun i fuld gang med at undersøge mulighederne for, at de i klinikken selv kan teste kunderne, hvis de ikke har nået at få lavet en test eller har glemt det. 

- Jeg er sygeplejerske, så jeg er ved at undersøge, om jeg må købe test ind og teste her i klinikken. 

- Det vil give god mening, hvis jeg får lov, for så kan vi både lette presset på testcentrene samtidig med, at vi ikke risikerer at få et hul, fordi en kunde ikke er blevet testet, siger hun. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her