Sophie fik sit livs chok: Fandt en kvælerslange i sin lejlighed
- Jeg fik øjenkontakt med de der små, sorte øjne, der stirrede stift op på mig. Jeg nåede ikke at tænke - jeg skreg bare, løb ud og smækkede døren, siger Sophie Stær til TV2 Østjylland.
Sophie Stær fra Aarhus var lige kommet hjem i sin andensals-lejlighed i Samsøgade, da hun fik det, hun beskriver som sit livs hidtil største chok.
Hun opdagede den, mens hun tulrede rundt og puslede med nogle ting.
Først troede hun, at hun hallucinerede og så syner, eller måske var det hendes kæreste, der havde sat sig for at lave en spøg med et dyr af gummi.
Men nej, den var god nok: Der lå en halvanden meter lang, gul-orange slange lige midt i hendes stue.
- Jeg fik øjenkontakt med de der små, sorte øjne, der kiggede stift op på mig. Jeg nåede ikke at tænke - jeg skreg bare, løb ud og smækkede døren, siger Sophie Stær til TV2 Østjylland her dagen derpå, hvor pulsen er faldet ned.
- Jeg ringede til min kæreste. Han troede ikke på mig, men jeg bad ham skynde sig herover, og han lovede at komme med det samme.
Sophie Stær var så chokeret, at hun knap kunne trække vejret. Imens lå slangen, der viste sig at være en kornsnog, et sted inde på den anden side af døren.
- Jeg tog modet til mig og stak hovedet ind i entreen for at se på den igen. Så rørte den på sig, og tungen kørte ind og ud, som en slanges tunge nu gør. Jeg er i forvejen rædselsslagen for alle former for krybdyr, og pludselig ligger der ét i min lejlighed, siger Sophie Stær.
Det er ikke svært at forestille sig, hvorfor hun ikke brød sig om situationen.
Hun lukkede døren og ventede på "opbakning", som hun siger. Kæresten ankom kort efter sammen med en veninde, og ingen af de tre havde lyst til at komme for tæt på.
- Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre. Jeg lavede et opslag i en Facebook-gruppe for folk, der bor her i øgaderne, hvor jeg spurgte, om nogen savnede sådan en slange. Det var der ingen, der gjorde, så i stedet kontaktede jeg Dyrenes Beskyttelse. Det virkede overdrevet at begynde at ringe efter politiet eller brandvæsenet, siger den 26-årige sygeplejerske.
Så de lovede at sende en medarbejder ud?
- Det gjorde de, ja, og jeg fik besked på ikke at røre ved den, før den var artsbestemt. Vi skulle være sikre på, at den ikke var farlig. Der sker så det, at da kvinden fra Dyrenes Beskyttelse dukkede op, er slangen forsvundet.
Inden da havde Sophie Stær nået at navngive slange og drikke en øl i dens selskab, fordi der var fodboldlandskamp i fjernsynet. Hun kaldte den for Sille, og den gjorde ikke indsigelser mod det.
Men – nu var den altså smuttet.
Hvad gjorde I så?
- Min kæreste tog et kosteskaft i mangel af bedre, og så gik vi på jagt efter den i hele lejligheden. Alt blev endevendt, og vi fandt den først, da vi kiggede i kommodeskuffen. Nu lå den pludselig dernede sammen med strømperne.
Medarbejderen fra Dyrenes Beskyttelse fik slangen ned i et pudebetræk, og så tog hun den med sig til et internat i Tranbjerg.
Tilbage i Samsøgade sad Sophie Stær med de åbne spørgsmål: Hvor kom den fra? Og hvordan kom den ind til hende?
Hendes lejlighed ligger som nævnt på anden sal.
Slut med åbne vinduer
- Jeg er sikker på, at den er kommet ind igennem ét af mine vinduer, som stort set altid står åbne. Måske er det slut nu, siger hun.
- Jeg har fundet ud af i dag, at den også var stukket af hjemmefra i starten af juni, hvor brandvæsenet hentede den ned oppe fra tagrenden på vores bygning. Noget tyder på, at den gerne vil ud og opleve verden, siger Sophie Stær.
Hun er ikke sur på nogen – mest bare frustreret over, at ingen gav sig til kende, da hun efterlyste ejeren, for nogen må da savne sit kæledyr.
Og så er hun i øvrigt glad for, at hun fandt den på en forholdsvis fredelig måde, når det nu skulle være.
- Tænk, hvis jeg var vågnet med den på maven. Eller hvis jeg havde trådt på den, siger hun.
Er den velkommen en anden gang?
- Hmm, ja, det er den vel, for den virkede jo meget fredelig, og vi skiltes som venner. Den må bare gerne lige melde sin ankomst, så jeg kan nå at vænne mig til tanken, siger Sophie Stær med et grin.
Ifølge Odense Zoo er en kornsnog en kvælerslange og derfor ikke giftig. Navnet skyldes, at den ofte lever tæt på kornsiloer, hvor der findes masser af mus og rotter, som den spiser.