Ubeboeligt hus: Rasmus er målløs over svar fra direktør
Rasmus Kaagaard og hans familie kan ikke bo i deres hus på grund af svamp, men der er ingen hjælp at hente fra deres forsikring. Nu afviser forsikringsselskabet, at der er problemer med skimmelsvamp.
Rasmus Kaagaard og hans familie kan ikke bo i deres hus på grund af svamp, men der er ingen hjælp at hente fra deres forsikring.
To forskellige firmaer har vurderet, at det hus, Rasmus Kaagaard og hans familie købte i efteråret 2022, er hårdt plaget af skimmelsvamp. Alligevel holder deres forsikringsselskab, Domus Forsikring, fast i, at det ikke er noget, der kan dækkes af ejerskifteforsikringen.
Det fortæller selskabets direktør, Brian Malmros, i et skriftligt svar til TV2 Østjylland.
- Som det fremgår af vores afgørelser i sagen, mener vi ikke, at koncentrationen af skimmel er tilstrækkelig til at medføre ret til erstatning. Det støttes på målinger udført af det anerkendte rådgivningsfirma, OBH, der har foretaget sædvanlige målinger i selve boligen.
De to rådgivningsfirmaer, Rasmus Kaagaard har fået til at kigge på omfanget af skaderne, vurderer også, at det er en konstruktionsfejl under gulvet, der er årsag til, at der er opstået skimmelsvamp.
Den vurdering anerkender Domus heller ikke.
- Vi mener ikke, der foreligger en konstruktionsfejl. Selvom det måtte være tilfældet vil skimmelforekomsten i beboelsen stadig ikke være tilstrækkelig til at give ret til erstatning, fortæller Brian Malmros.
Et svar som Rasmus Kaagaard kun kan ryste på hovedet over.
- Jeg tænker, at de igen kan operere under egne regler og love. Og der er ikke nogen juridiske betingelser som holder dem op på noget som helst. Jeg målløs over det.
Skimmelsager er komplekse
I forsikringsselskabets afvisning lægger de vægt på, at der i huset er lagt nye gulve efter familien er flyttet ind, og at dét potentielt er årsag til den smule skimmel, de trods alt kan måle.
Dét er på trods af, at et andet rådgivningsfirma mener, de nye gulve faktisk burde afhjælpe problemer med fugt under gulvene.
- Nogle byggetekniske problemstillinger er ikke lige til og medfører derfor vurderinger og skøn fra byggesagkyndige, der kan være forskellige. Vi har valgt at lægge vurderingen fra OBH til grund for sagens afgørelse, forklarer Brian Malmros.
Læs også:
Flere eksperter og forsikringsselskabernes brancheforening, Forsikring & Pension, mener, at ejerskifteforsikringerne trænger til at blive kigget efter i sømmene, fordi der ofte opstår uenigheder, fordi forsikringsbetingelserne er svære at gennemskue for mening mand.
- Det er juridiske, fagtekniske termer, der bliver anvendt, og det er svært for den enkelte forbruger at vide, hvad det egentlig betyder, fortæller Pia Holm Steffensen, der er underdirektør i Forsikring & Pension.
Derfor ønsker Forsikring & Pension, at bekendtgørelsen skal gøres mere simpel og forståelig.
Og det vil Domus Forsikring gerne være med til.
- Tiltag der kan forbedre kundernes forståelse af forsikringen kan vi selvfølgelig også tilslutte os, fortæller Brian Malmros.