Virksomhed går ind i klimakampen: Vil sikre drikkevandet med ny skov

I Hasselager anlægger Aarhus Kommune og en privat virksomhed en ny skov. Ambitionen er, at den nye skov skal sikre grundvandet i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
VIDEO: Denne mark i et boligområde i Hasselager, skal på sigt forvandles til en skov med 30.000 træer.

I Hasselager kan beboerne se frem til et nyt skovareal.

Fra april vil Aarhus Kommune i samarbejde med en lokal møbelvirksomhed nemlig begynde at plante 30.000 træer nær et boligområde. Alt sammen for at sikre grundvandsressourcerne i området.

- Grundvandet ligger jo under jorden, og for at man kan være sikker på, at der ikke kommer nogle trælse ting i det, som eksempelvis Roundup, så kan det være rigtig smart, at der ikke kommer en stor virksomhed og ligger her, siger Steffen Max Høgh, der er Sustainability Director hos møbelvirksomheden Holmris B8, til TV2 ØSTJYLLAND.

Steffen Max Høgh arbejder i møbelvirksomheden Holmris B8, som har valgt at plante en ny skov i et område for at bidrage til at sikre grundvandet.

- Hvis man planter træer, er man sikker på, at der ikke kommer til at være noget produktion og dermed udledning, som kan suge ned i grundvandet, siger Steffen Max Høgh.

Kunderne i møbelvirksomheden Holmris B8 er med til at finansiere skoven, fordi virksomheden ønsker, at deres kunder kan købe deres produkter med god samvittighed.

VIDEO: Grønne papegøjer og palmer i Østjylland bliver fremtiden, hvis vi ikke gør noget ved klimaet, siger klimaforsker Jens-Christian Svenning.

Flere af slagsen i fremtiden

Netop derfor har de skrevet under på aftalen om en ny skov i Hasselager sammen med Aarhus Kommune og Growing Trees Network Global.

- Den her model med at virksomheder kan plante træer på kommunal jord, bliver gjort endnu mere tydelig. Man har kunne gøre det i flere år, men med de her tiltag med klimaforandringerne er jeg sikker på, at det er noget, der vil tale ind i flere og flere firmaers hjerte, at de gerne vil gøre det med deres kunder, så det tror jeg, vi vil se mere af i fremtiden, siger Lars Heiselberg Vang Jensen, der er formand for Growing Trees Network Global, til TV2 ØSTJYLLAND.

I første omgang vil de 30.000 træer komme til at strække sig over et skovareal på 15 hektar. Det svarer til 21 fodboldbaner.

- Det har stor betydning, at der kommer træer ovenpå grundvandsområder, fordi det medfører netop, at der ikke bliver sprøjtet, og at jorden ikke bliver dyrket, og det er rent og naturlig regnvand, der siver ned, så grundvandet ikke forurenes, siger Bünnyamin Simsek, der er Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Direktøren for Danske Vandværker, der er brancheorganisation for de mange store og små vandforsyningsselskaber i hele landet, fortæller her, om skovrejsning som grundvands-beskyttelse er noget, vi kommer til at se mere til i fremtiden.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her