Northside jubler over festival uden mønter og sedler

Northside har haft succes med kontantløs festival

Som den første festival i Danmark forsøgte Northside i Aarhus at lave en 100 procent kontantløs festval. Og det med stor succes, melder festivalen, som var en anelse nervøs frem mod forsøget.

- Mit indtryk er, at det er gået fuldstændig upåklageligt og problemfrit. Det skal ikke være en hemmelighed, at det var en af de ting, vi var mest bekymret for og mest varsomme om i opstartsfasen, siger talsmand John Fogde fra Northside til tv2oj.dk.

SE OGSÅ: Northside: Der tales for meget meget under koncerter

Han fortæller, at festivalen i 2014 satte et eksternt kontantløst system i søen, men at det gik dårligt. Derfor blev det droppet, og den aarhusianske musikfestival købte sit eget betalingssystem, som blev introduceret sidste år. I år var festivalen så klar til at tage springet fuld ud og helt droppe sedler og mønter.

Øget sikkerhed
- Det, jeg hører ude fra boderne og barerne, er, at køerne er blevet afviklet lynhurtigt, at der er en øget tryghed, fordi de frivillige ikke skal håndtere en helt masse penge. De føler nu, at de kan fokusere 100 procent på at servicere folk så godt som muligt. Så de frivillige og personalet i barerne og boderne har været glade for det. Så jeg føler virkelig, at vi både internt, blandt gæsterne og frivillige har været rigtig, rigtig glade for det her system, siger John Fogde. 

SE OGSÅ: Politiet: God ro og orden på Northside

Northside sluttede søndag aften denne omgang med musik i Ådalen i Aarhus af, og det vurderes, at cirka 30.000 lagde vejen forbi. 

I videoen øverst på siden kan du se interviewet med talsmanden fra Northside, og herunder kan du møde en af de mange frivillige til festivalen.

Frivillige på Northside: Fedt at møde nye mennesker

 

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden