Antallet af forladte killinger fordoblet - internater fyldt til bristepunktet
Dyrenes Beskyttelse skriver, at deres internater sidder på 1400 forladte killinger allerede tidligt i sæsonen.
Dyrenes Beskyttelses internater har lige nu omkring 1400 forladte killinger. Det er dobbelt så mange som sidste år på samme tidspunkt.
Det skriver foreningen i en pressemeddelelse torsdag morgen.
- Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer, men i år sprænger alle rammer.
- Vores internater er fyldt til bristepunktet og vores personale ligger vandret for at kunne følge med, skriver Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, i meddelelsen.
Den kedelige tendens mærkes også hos blandt andet Tøstrup Dyreværn og Kattehjem på Djursland:
- Det har været et stigende problem gennem de sidste mange år, fortalte Mariann Betzer-Poulsen, der er internatsleder hos Tøstrup Dyreværn og Kattehjem, til TV2 ØSTJYLLAND i maj.
Sidste år fik internatet over 2000 herreløse katte indleveret.
Kunne undgås ved sterilisering eller kastrering
Højsæsonen for killinger er lige startet, hvilket altid giver flere forladte killinger hos Dyrenes Beskyttelse. Men i år er antallet altså markant stigende. På samme tidspunkt sidste år var der ifølge foreningen 716 killinger på dets internater.
- Et stigende antal uønskede killinger kommer til verden hvert år, men det kunne undgås, hvis katteejere fik steriliseret eller kastreret deres katte.
- Men det indser de først, når det er for sent, og katten er drægtig. Vi ser det desværre år efter år, skriver Jens Jokumsen.
Lovgivning uden mærkning
Antallet at herreløse katte var i slutningen af maj et politisk debatemne. Dansk Folkeparti har længe ønsket en betydeligt strammere lovgivning, så der er lovpligtigt mærkning af katte.
Partiet havde et beslutningsforslag klar i Folketinget, men kort før kom fødevareminister Mogens Jensen (S) med sit eget forslag til stramninger.
Det indeholdt dog ikke lovpligtig mærkning, da et sådan krav kan gøre en løs kat til en politiforretning.
- Hvis ikke der bliver et lovkrav, så bliver det ikke til noget med mærkning. Ministerens forslag virker ikke. Vi har prøvet.
- Der skal lovgivning til, ellers står vi bare igen om et stykke tid, og så er der ikke sket noget. Det er umådeligt svagt af ministeren, sagde Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard på det tidspunkt.
Men en tvungen mærkning er ikke vejen frem, mener de hos Tøstrup Dyreværn og Kattehjem.
- Jeg tror, det eneste, der kommer ud af det, er, at mange, der får killinger, bare vil dumpe dem ude i skoven, fordi de ikke vil ofre at få dem øremærket, sagde internatsleder Mariann Betzer-Poulsen i maj.