Familie skrottede fornuften og købte hus med otte meter til loftet
Familie gik efter drømmen, selvom fornuften sagde noget andet. Ét ting viste sig dog at være mere bøvlet, end de havde troet.
Det var der, vi begik fejlen, fortæller Bettina Søborg. Hun og manden Kenneth var taget ud for at kigge på et helt specielt hus på landet.
Faktisk søgte de slet ikke en ny bolig eller havde planer om at flytte fra deres nuværende hjem, der lå trygt og godt i en større by. Tæt på skole, indkøb og børnenes legekammerater.
Lige indtil Bettinas lillesøster gik på boligjagt, og familien ville give en hjælpende hånd med søgningen.
- Så blev vi fanget af det her. Vi kunne jo bare tage ud og kigge på det, tænkte vi. Det var slet ikke planen, at vi skulle nogen steder nu, siger Bettina, der viser huset frem i programmet 'Sæt boligen på kortet' på TV2 ØSTJYLLAND.
Huset var hverken godt udnyttet eller et fornuftigt valg. Men netop dét gjorde det helt perfekt, og på få minutter havde familien smidt al fornuft over bord.
For bag de bordeaux døre og træbeklædte flader så de muligheder, som de fleste andre end ikke kunne forestille sig.
Ville ikke blive bygget i dag
Både Bettina, Kenneth og børnene var solgt til stuen med de otte og en halv meter til loftet, det voldsomme facadeparti og græsplænen, der kunne rumme deres lille parcelhusgrund adskillige gange.
Det er sådan et hus, der ikke bliver bygget længere, fordi man går mere op i at udnytte pladsen, fortæller Bettina.
- I stedet for det fornuftige er det bygget efter, hvad der ser dejligt og godt ud. Det er masser af spildplads, men det er lækkert at se på. Der er ikke nogle nybyggede huse, der ser sådan ud, siger hun.
Spærene kommer fra en gammel spritfabrik og sammen med lofthøjden og fliserne, der er hentet i Verona i Italien af de tidligere ejere, er det med til at give huset på 310 kvadratmeter et helt særligt udtryk.
Selvom familien ikke var på udkig efter et nyt hus, havde de stadig en drøm om at skifte koteletgrunden i villakvarteret ud med luft og landlig idyl. Når børnene var blevet større vel at mærke.
- Men vi var så forelsket i det, så vi prøvede at sætte vores eget til salg. Hvis det blev solgt, så var det skæbnen, siger Bettina.
Midt i det for nogle forhastede huskøb var der dog ingen, der satte spørgsmålstegn.
Overraskede byboere
Som Bettina siger, så kender deres venner dem. Med hende som boligkonsulent og Kenneth, der kan bygge det meste selv, så lever de for det næste projekt. Det var derfor helt naturligt, at de skulle sætte deres præg på landejendommen.
Seks dage tog det at sælge det gamle hus, og efter en måneds intensiv renovering flyttede familien på landet. Der gik dog ikke lang tid, før det også blev tydeligt, at de tidligere byboere var kommet på udebane på den to hektar store grund.
- Da vi flyttede herud, havde Kenneth købt en lidt ældre havetraktor. Den kunne han sagtens køre rundt på. Men han var ved at rykke håret af sig selv, fordi det tog så lang tid, fortæller Bettina med et grin.
Det kunne der dog findes en løsning på. Mere alvorligt var det med den kørsel, de med to børn på dengang 12 og 14 skulle sørge for.
- Det kræver en del kørsel for os som forældre. Det skulle ikke gå ud over børnene, at vi var flyttet, og inden havde jeg nok den tanke, at det løser vi. Men set i bagklogskabens lys er det lidt mere bøvlet, siger Bettina.
Muligvis ikke endestationen
Alligevel har parret ikke fortrudt, at de kastede fornuften over bord. De er derimod blot blevet bekræftet i, at man burde gøre det noget oftere.
- Det er det bedste, vi nogensinde har gjort. Nogle gange skal man være bedre til at følge sine drømme og ikke gå for meget med livrem og seler, siger Bettina.
For familien er ikke i tvivl om, at de har fundet drømmehuset – i hvert fald for nu.
- Jeg tænker slet ikke, at det her er slutstationen for os. Næste gang, vi finder på noget, så skal vi prøve noget helt nyt. Måske noget ved vandet, siger Bettina.
- Men vi er så glade for at bo her, så det bliver ikke lige i den nærmeste fremtid. Det kan også være, at vi bliver her resten af vores dage. Men vi er meget spontane, så vi ved det ikke.
I denne artikel er det ikke afsløret, hvor i Østjylland Bettina og Kenneths hus ligger. Men du kan selv gætte med i boligprogrammet 'Sæt boligen på kortet'. Se hele programmet her: