Imam om forbud mod koranafbrænding: Tak, men det er ikke nok

Oussama El Saadi ser gerne et totalt forbud mod afbrænding af Koranen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringens forslag om at forbyde afbrænding af Koranen foran ambassader vækker glæde hos imamen i Grimhøjmoskeen i Aarhus.

- Det er rigtig godt, og det er fint, og jeg vil sige tak for det, siger Oussama El Saadi.

Han forklarer, at det sårer muslimer at se koranafbrændingerne.

- Det er en hellig bog, og det vil sige, at det er Allahs ord. Når vi ser, at der er en, der brænder Koranen, fordi han gerne vil skade os som muslimer, gør det rigtig ondt på os, og det skader os. Det viser, at der er nogen, der hader os, siger Oussama El Saadi.

Det er rigtig godt, at det bliver forbudt foran ambassader, men det er ikke nok.
Oussama El Saadi

Han ser dog gerne at regeringen går skridtet videre og laver et totalt forbud mod afbrænding af Koranen.

- Det er rigtig godt, at det bliver forbudt foran ambassader, men det er ikke nok. Det skal selvfølgelig være alle steder, siger imamen.

Frygter en glidebane

Det er netop sådanne krav, Danmarksdemokraternes Jakob Søgaard Clausen frygter vil komme i kølvandet på regeringens forslag.

- Vi tager en lille bid hver gang, og så giver vi os. Vi skal ikke give os, når muslimske lande presser os, og vores ambassader bliver angrebet i udlandet. Vi bliver nødt til at stå fast på vores værdier, siger han.

Og meldingen fra imamen gør Jakob Søgaard Clausen utryg.

Det handler om Danmarks og danskernes interesser.
Mathilde Hjort Bressum, Venstre

- Alene det, at Grimhøjmoskeen går ind og blåstempler det, får det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig. Det handler om ytringsfrihed, og det er fundamentalt i forhold til vores demokrati, og det synes jeg ikke, vi skal give køb på, siger han.

- Vi er nødt til at gribe ind

Hans kollega i byrådet, Venstres Mathilde Hjort Bressum, har en noget mere pragmatisk tilgang til forslaget.

- Det handler om Danmarks og danskernes interesser, og når man ser de her afbrændinger i udlandet, oversætter man det en-til-en til, at det er den danske stat, der står bag, og det duer altså ikke. Derfor er det en god idé, siger hun.

Mathilde Hjort Bressum mener, at forslaget er nødvendigt, som tingene har udviklet sig.

- Når vi observerer, at der er individer, der håner andre mennesker og deres religion og land på den her måde, så er vi nødt til at gribe ind, siger hun.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her