Alexander lavede app til ordblind lillebror: Nu er filmoplevelserne reddet
Med app'en Subreader kan ordblinde helt uden problemer se film i biografen og hjemme med undertekster
Alexander Gram Jensen var før i tiden ikke helt tilfreds med at se film sammen med sin lillebror - især ikke, hvis det var en lang engelsketalende film med undertekster.
I baggrunden kunne han nemlig høre sin mor læse undertekster højt for sin ordblinde lillebror.
- Når man sidder og ser Ringenes Herre med ens mors stemme i baggrunden, bliver det altså en meget lang film, siger Alexander Gram Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.
Men i stedet for at gå ind på sit værelse og være irriteret, valgte han at opfinde en løsning på problemet.
Han fandt på app'en Subreader, som man kan se, hvordan virker i indslaget øverst i den her artikel.
Ser film alene
App'en fungerer ved, at ordblinde får læst underteksterne højt i et headset, imens de ser den engelsktalende film, og det har gjort en stor forskel for Alexander Gram Jensens lillebror.
- Det er fedt, at man endelig kan høre engelske film og bare hygge uden at koncentrere mig om at høre, hvad de siger. Det er rart, at jeg bare kan se film alene. Det er den største hjælp, jeg har fået, siger Simon Gram Jensen.
11 biografer i landet har taget Subreader til sig. Det betyder, at man kan scanne en kode med sin telefon, når man kommer i biografen, og så kan man få læst underteksterne i filmen op.
I Østjylland er det Ry Biograf og Kino Grenaa, der er koblet op med app'en.
Mobilen kan snart lugte
Ifølge Preben Mejer, der har studeret den teknologiske udvikling i en lang årrække, er eksemplet med Subreader bare begyndelsen.
Han forudser, at mobilen i fremtiden kan hjælpe os med meget mere, blandt andet at lugte, når vi som gamle får en ringere lugtesans.
Se hele interviewet med ham herunder, hvor han fortæller, hvad vi skal forvente os af telefonen i fremtiden.