Endnu et kødfrit alternativ: Pipfri kylling er nu i køledisken
Randers-virksomheden Naturli' Foods har netop lanceret et plantebaseret alternativ til kyllingekød kaldet Pipfri
Plantebaseret 'kød' ser ud til at være kommet for at blive.
I hvert fald står Naturli' Foods fra Randers nu bag endnu et produkt i denne kategori. Nemlig Pipfri plantebaseret kylling.
- Det er et alternativ til kylling, som er 100 procent plantebaseret. Baseret på ærter fra danske landmænd. Den er høj på protein og lav på fedt, og det skal bare steges på panden som almindelig kylling, siger direktør hos Naturli' Foods Henrik Lund til TV2 ØSTJYLLAND.
Han forventer, at der er et marked for det nye produkt.
- Vi ved, at mere end halvdelen af de danske forbrugere har et ønske om at spise mindre kød. Det vil vi gerne hjælpe dem med, siger Henrik Lund.
Har taget godt imod det
For et år siden kom virksomhedens plantebaserede 'hakkekød' på markedet, og nu er Pipfri at finde i alle landets Rema 1000-butikker.
Et af stederne er hos købmand Michael Gertsen i Risskov.
- Kunderne har taget godt imod produktet. Jeg tror, at det er en trend, der kommer mere og mere af, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:
- Jeg tror, at vi kommer til at se meget mere af det især i storbyer som Aarhus, København og Aalborg.
Nye forsyninger på vej
I et års tid har Rema 1000 i Risskov solgt plantebaserede produkter, og her i begyndelsen af januar kom Pipfri så i køledisken.
- Mange er glade for det og har en kødfri dag. Flere og flere bliver jo også veganere, lyder det fra Michael Gertsen.
Siden kyllingen baseret på ærter fra Naturli' kom i Rema 1000's butikker den 2. januar, har de ifølge direktøren solgt godt og er udsolgt mange steder.
- Der er dog nye forsyninger på vej, lover Henrik Lund.