Blev undervist i Mountainbike-spor: - Skal være det sjoveste sted at køre

Fredag og lørdag var to engelske eksperter i Silkeborg. Her underviste de i, hvordan man bygger de bedste mountainbikespor

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
VIDEO: Der blev bygget mountainbike-spor i Silkeborg.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Silkeborg er rig på flot natur, og netop derfor er byen også et populært udflugtssted for mountainbikekørere, der kommer til Silkeborgs skove for at cykle.

Fredag og lørdag har to internationale eksperter været i byen for at undervise i, hvordan man bygger de bedste mountainbike-spor.

- De to gutter, vi har her fra England, der går og underviser, er nogle af dem, der bygger ruter og baner til de allerstørste internationale konkurrencer og events, siger formand for Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug Erik Skovgaard Knudsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor er ambitionen helt sikkert, at de spor, vi bygger, skal være de sjoveste steder at køre.
Erik Skovgaard Knudsen, formand, Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug

Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug står for at samle frivillige til at bygge sporene, og ifølge Erik Skovgaard Knudsen er dagens undervisningen vigtig for, at det frivillige arbejde fungerer optimalt.

- Vi har ét skud i bøssen med vores frivillige arbejde. Der er ikke nogen frivillige, der gider at gøre tingene om igen og igen. Derudover, så er der én måde at få folk til at køre på vores mountainbikespor, og det er at gøre dem til det sjoveste sted at køre. Derfor er ambitionen helt sikkert, at de spor, vi bygger, skal være de sjoveste steder at køre.

 Frivillige kræfter bag

Cirka 2.000 medlemmer har Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug i deres facebookgruppe, og det er primært der igennem, at de finder frivillige til at bygge spor.

- Hvis der kommer en trailløber og gerne vil bygge et spor til at løbe trailrunning på, så kan vi måske hjælpe med at rejse en frivillighed omkring det. Det er mere vores formål som forening. Vi er ikke en mountainbike-klub, vi er ikke en løbeklub. Vi er en klub, der har det ene formål, at kommunikerer og rekrutterer frivillighed , siger Erik Skovgaard Knudsen.

Han tror, at det er stoltheden over den lokale natur i Silkeborg, der får folk til at hjælpe til.

- Jeg tror ikke, der er nogen i Silkeborg, der er i tvivl om, hvor fantastisk et sted det er. Jeg har selv taget et aktivt valg og er flyttet hertil. Den der stolthed og bevidsthed om, at vi bor midt i noget fantastisk, og når man bor lokalt, så begynder man også at snakke med folk. Man følger den lokale debat, siger Erik Skovgaard Knudsen

Det handler om opdeling

Op mod 50.000 mountainbikere cykler rundt på sporene i Silkeborgs skove hvert år, og derfor er det vigtigt, at de ikke generer skovens andre brugere.

Det kan godt fungere. Det handler om opdeling, forklarer skovfoged hos Naturstyrelsen ved Søhøjlandet Thorbjørn Nørgaard.

- Hvis vi siger, at der er plads til alle, alle steder, så får vi sammenstød mellem ryttere, gående, orienteringsløbere, mountainbikere og jægere. Når vi i stedet for går ind og siger, at der skal være plads til alle, men vi laver en kanalisering for friluftslivet, så nogle områder kan være til den stille skovvandrer og andre kan være til dem, der vil cykle på en grusvej, og så er der de særlige grupper, der efterspørger noget helt specielt.

VIDEO: Henrik Lyngsø Rasmussen har startet et mountainbikefællesskab for ”rigtige”-mænd, hvor de kan træne sammen. Se mere her.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her