Sikkerhedsplaner har været vigtige for regatta
Seneste tids alvorlig hændelser i Danmark og verden får hele tiden politiets retningslinjer til at ændre sig. Og der er styr på dem i Silkeborg.
Der er store kulturbegivenheder flere steder landsdelen for tiden, og i aften bliver der sat punktum for årets regatta i Silkeborg med den sidste raket
Det er blevet afholdt, kort efter en terrortrussel ramte Aarhus, og derfor har man måttet tage stilling til det i sine forberedelser.
- Vi har været meget godt forberedte på alle tænkelig situationer. Og selvfølgelig har vi fulgt tæt med i, hvordan man har håndteret og gjort det i Aarhus, og det er også nogle af de erfaringer vi har taget med i vores planlægning af det her event, siger Trine Valentin, der er festivalleder og ansvarlig for sikkerheden under regattaen.
Forberedelserne har været længe undervejs og er sket i tæt samarbejde med politiet.
I de fem år, der er gået, siden der senest blev afholdt regatta i Silkeborg, er kravene til sikkerheden blevet vidt anderledes.
- Blandt andet at alle vores vejafspærringer skal være bevogtet af to vagter hele tiden, og så er der større krav til beton og et stort krav til, at vi har lagt en sikkerhedsplan, hvor vi gennemgår alle tænkelig scenarier og hvordan vi agerer i dem, fortæller Trine Valentin.
- Jeg føler, at vi har en god plan for alle de tænkelige scenarier.
Eventen arbejder blandt andet meget med crowd safety, og hvordan folk ophober og bevæger sig.
- Der er mange situationer, og det kan være sårbart, når man samler så mange mennesker. Det har politiet også stor opmærksomhed på, siger hun.
Kommer ikke udenom
Operationschef i Midt- og Vestjyllands Politi Henrik Glintborg patruljerer under regattaen, og netop terror er noget, politiet skal være opmærksom på.
- Det bliver vi nødt til som politi, som vores samfund nu engang er. Så jo, vi har truffet de nødvendige foranstaltninger. Jeg er helt tryg, og det skal folk også være, men vi har alle mulige scenarier inde over, og der er terror også et af dem, siger operationschefen.
En af foranstaltningerne er afspærrede veje i det centrale Silkeborg, hvor kun få borgere har fået kørselstilladelse.