Corona-udbrud på Regionhospitalet Horsens
På et sengeafsnit på Regionhospitalet i Horsens er 25 medarbejdere testet positive med COVID-19.
Mandag blev de første medarbejdere på Regionhospitalet Horsens testet positive med COVID-19.
Det blev begyndelsen på en lavine af positive test blandt medarbejderne, der alle arbejder på samme afdeling.
Det afslørede en større smitteopsporing på Medicinsk Sengeafsnit 1, hvor der den 12. november er 25 medarbejdere testet positiv med COVID-19.
Medicinsk Sengeafsnit 1
Medicinsk Sengeafsnit 1 behandler patienter med lungesygdomme, mave/tarmsygdomme samt patienter med alment medicinske diagnoser. Der er 30 sengepladser i alt.
Regionhospitalet Horsens afventer stadig testsvar fra enkelte medarbejdere, som har været i nær kontakt med en smittet medarbejder - de medarbejdere er sendt i isolation.
Sengeafsnittet har haft særlig travlt i corona-perioden, da de normalt arbejder med lungesygdomme og derfor har stærke faglige kompetencer med lungepatienter.
De har derfor haft patienter, som var positive med COVID-19, og den lægefaglige direktør på Regionhospital Horsens, Nils Falk Bjerregaard, formoder, det er der, smitten stammer fra.
- Vi har brugt meget tid og energi på at sikre, at vores medarbejdere ikke bliver smittet, fordi vi har en forpligtelse, vi skal leve op til som sygehus, om at løfte den her opgave med corona-virus, siger Nils Falk Bjerregaard.
På baggrund af de mange hjemsendte medarbejdere har det været nødvendigt at halvere antallet af på sengeafsnittet de seneste par dage.
Derfor har andre afdelinger på Regionhospitalet Horsens og hospitaler i Region Midtjylland måttet hjælpe med de patienter, der ikke længere er plads til på Regionhospitalet Horsens.
- Vi er enormt kede af at skulle have hjælp fra andre afdelinger og hospitaler, vi har jo flere smittede og indlagte end nogensinde før, så det var nu, vi skulle løfte opgaven, og det ærgrer mig meget over, at det ikke kunne lykkes, siger Nils Falk Bjerregaard og fortsætter:
- Det er jo en stor ulempe for patienter og pårørende at skulle til et hospital længere væk, siger Nils Falk Bjerregaard.
Afdelingen er gået i gang med et større analysearbejde for at finde ud af, hvor det er gået galt, og hvordan de i fremtiden kan undgå samme udbrud.
Læs også:
- Vi har som alle andre arbejdspladser gået vores arbejdsgang igennem med en tættekam for at sikre, at vi ikke skulle stå i sådan en situation. Der er vi så endt, og nu går vi endnu engang hvert dørhåndtag og andet igennem, siger Nils Falk Bjerregaard.
Forventningen er, at de første af de hjemsendte medarbejdere på det medicinske sengeafsnit kan begynde at vende tilbage til arbejdet i løbet af næste uge.