32.000 kan mangle et sted at feste - det går ikke, mener politiker

Grøn Koncert skal også holdes i Aarhus i fremtiden, mener Jesper Kjeldsen.

Udgivet Opdateret
De seneste ti år har der været udsolgt til Aarhus-koncerten fire gange og altid med mere end 30.000 gæster. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Tusindvis af aarhusianere og andet godtfolk er lørdag samlet til Grøn Koncert i Aarhus. Festen foregår på Marienlystvejs store græsareal, men da området skal inddrages til byudvikling, står Grøn Koncert fremover og mangler et sted at være.

Og det går ikke. Det mener i hvert fald Jesper Kjeldsen (Soc. Dem.), der er medlem af teknisk udvalg i Aarhus Kommune.

- Grøn Koncert har en hjemmebane i Aarhus, og det skal der findes en løsning på, siger Jesper Kjeldsen.

Til årets fest blev der hurtigt udsolgt af de 32.000 billetter, og det er faktisk en af udfordringerne. Den oplagte arvtager for pladsen ved Marienlystvej er nemlig Eskelunden, hvor der også bliver afholdt Northside Festival.

Pladsmangel i Eskelunden

Eskelunden er bare ikke stor nok, hævder Grøn Koncert.

- Eskelunden er en virkelig flot plads i et fint område, men det egner sig ikke til en stor éndagsbegivenhed som Grøn Koncert. Min vurdering er, at der med vores setup er plads til maksimalt 25.000 gæster, så der er vi jo langt over. Noget andet er, at vi har brug for en plads, hvor logistikken hænger ordentligt sammen, sagde Theis Petersen, der er indsamlingschef ved Muskelsvindsfonden, tidligere på måneden til TV2 Østjylland.

Theis Petersen er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, der har arrangeret de grønne koncerter siden 1983 / Foto: Morten Rygaard

Tidligere har koncerterne være afholdt i Randers, men det er ifølge Muskelsvindsfonden, der står bag Grøn Koncert, ikke en mulighed. I stedet er de på jagt efter rundt regnet 80.000 kvadratmeter mark omkring Aarhus.

Hjælp fra kommunen

Muskelsvindsfonden fortæller dog, at de er i dialog med kommunen, og Jesper Kjeldsen (Soc. Dem.) oplyser, at han har været initiativtager til et møde med ham, repræsentanter fra Grøn Koncert og rådmanden på området, konservative Nicolaj Bang.

- Jeg synes, det er problematisk, at Eskelunden er tænkt så smalt. Det virker til, at det er designet til Northside. Jeg kan også rigtig godt lide Northside, men at lave noget, som er designet til en enkelt virksomhed og ikke kan rumme noget så folkeligt som Grøn Koncert er megaærgerligt, siger Jesper Kjeldsen.

TV2 Østjylland har været i kontakt med Aarhus Kommune for at høre, hvordan de forholder sig til muligheden for at huse Grøn Koncert i de kommende år. På grund af ferie har de dog ikke haft mulighed for at kommentere på sagen.

Det samme gælder rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang (Kons.). 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her