Efter mere end 10 års kamp: Nu får børn med handicap endelig ny skole
I over 10 år har Stensagerskolen kæmpet for en ny skole. Torsdag kunne de endelig holde rejsegilde.
Med sang, taler - og som det sig hør og bør - en pølsevogn, kunne elever, lærere og forældre fra Stensagerskolen i Aarhus i dag fejre rejsegilde på deres nye specialskole i Brabrand.
Den nye skole er længe ventet. I mere end 10 år har specialskolen for fysisk og mentalt udviklingshæmmede kæmpet for at få en skole, der lever op til børnenes særlige behov.
Det er først fra sommeren næste år, at den nye bygning kan tages i brug, men torsdag var et skridt på vejen, da skolen holdt rejsegilde, og eleverne for første gang kunne besøge deres kommende klasselokaler.
- Det er ret fantastisk, vil jeg sige. Det er meget bevægende, siger Susanne Hjermitslev, der er skoleleder på Stensagerskolen, til TV2 ØSTJYLLAND.
For små lokaler
Det er omkring 270 børn og unge med fysisk eller mentalt handicap, der rykker ind på den nyrenoverede specialskole, når håndværkerne er færdige i sommeren 2022.
Noget som elever, lærere og forældre glæder sig meget til. Den nuværende Stensagerskole lever nemlig langt fra op til deres behov, og har ikke gjort det meget. længe
Skolens gamle barakker er ikke kørestolsvenlige, lokalerne er små, og det er svært at skærme elever, der let bliver distraheret af lyde eller er udadreagerende. Simpelthen, fordi der ikke er plads.
Det betyder for eksempel, at skolen i 2017 havde over 1.100 indberetninger om vold, hvilket er mere end fem dagligt.
- Det er ikke rart. Det slider jo på alle dem rundt om det. Når det er sagt, så tænker jeg, at vi får mindsket det. Det er i hvert fald tanken i det, siger Susanne Hjermitslev.
Skulle være løst tidligere
I alt har Aarhus Kommune afsat 121 millioner kroner til den nye specialskole, der tager form i Tovshøjskolens gamle lokaler. Penge der kom alt for sent, erkender rådmand for Børn og Unge.
- Det skulle byrådet have løst for lang tid siden. Jeg tog fat på det som det første, da jeg blev Børn og Unge rådmand og er glad for, at vi kom i mål med det, siger Thomas Medom (SF) til TV2 ØSTJYLLAND.
Når byggeriet af skolen er færdigt, bliver der både plads til fælleskab og alenetid, en daginstitution for specialbørn, handicapvenlige idrætsfaciliter og en svømmehal.
- Det gør, at de fysiske rammer i meget højere grad støtter vores pædagogiske indsats. I stedet for at de arbejder imod, bliver rammerne noget der arbejder med indsatsen, siger Susanne Hjermitslev.
Se indslaget fra rejsegildet på den nye specialskole nedenfor.