Ekspert: Fjernundervisning er ikke uden konsekvenser
Skolelukninger er blandt de restriktioner, som påvirker trivslen og hverdagen mest for de ramte familier, lyder det fra ekspert.
Eleverne Eva Rose og Mia Amalie er sammen med resten af landets folke- og privatskoleelever igen sendt hjem til fjernundervisning med computeren foran sig begyndende med i dag.
De to veninder kan sidde sammen til fjernundervisning, fordi deres forældre skiftes til at passe dem.
- Det er lidt irriterende, for så får vi ikke set vores venner i rigtig lang tid, siger folkeskoleelev Mia Amalie Shevkun Thomsen til TV2 ØSTJYLLAND.
Derhjemme sidder de to veninder og deres forældre nu med spørgsmålet om, hvor længe det skal vare ved.
Smitte vækker bekymring
På nuværende tidspunkt gælder fjernundervisning for eleverne indtil 4. januar. Om den dato holder, kan for nogle være svært at tro på.
Og det er der en grund til, forklarer leder af projektet HOPE, der blandt andet undersøger befolkningens adfærd under corona, Michael Bang Petersen, til TV2 ØSTJYLLAND.
Dels viser erfaringen ifølge eksperten, at da skolerne lukkede ned sidste år, forblev de lukkede, selvom håbet var det modsatte udfald.
Derudover hersker der en bekymring i befolkningen om hospitalernes kapacitet under den nuværende bølge og en generel bekymring for smitteudviklingen.
Skolelukninger har konsekvenser
Den bekymring og usikkerhed er ikke uden betydning, lyder det fra eksperten.
- Det har konsekvenser, fordi vi ved, at noget der virkelig går ind og påvirker trivslen og hverdagen, det er skolelukninger. Det er en af de restriktioner og tiltag, som påvirker trivslen mest for de familier, der rammes, siger han.
- Vi ved, at noget af det der skaber manglende støtte til tiltag, det er netop de tiltag, der går ind og påvirker ens egen personlige trivsel, siger Michael Bang Petersen.
Der er meget høj opbakning til tiltag, som går ind og hæmmer aktiviteten i det offentlige rum, såsom krav om mundbind og coronapas.
Omvendt er der lavere opbakning til tiltag, som går ind og rammer hverdagen, lyder det fra eksperten.