Folkeskoler plages af tyverier mod parkerede biler

Flere skoler i det nordøstlige Aarhus døjer med tyve, der slår til mod parkerede biler

De kriminelle i Aarhus har fået en ny fidus – de bryder ind i biler ejet af forældre, der er i færd med at aflevere deres børn i skolen. Det er især i den nordøstlige del af byen omkring Lystrup Skole, Skæring Skole og Virupskolen, at politiet har fået flere anmeldelser om dette.

- Det har stået på sommeren over, og er et problem i Lystrup-området med denne fremgangsmåde. Tyvene ser en computertaske i bilen og bryder så ind, siger politiassistent hos Østjyllands Politi, Marianne Morgen, til tv2oj.dk.

Det seneste tilfælde fandt sted tirsdag morgen ved Skæring Skole, og her blev tyven faktisk opdaget af en politimand, som ikke var på job. Han så en mand kikke ind i en række biler og genkendte så tyven fra lignende episoder.

- Manden, der havde styrthjelm på og en bushammer i hånden, blev opmærksom på politiassistenten og forsøgte at løbe fra stedet. Der opstod tumult omkring mandens knallert, som han ville køre væk på. Knallerten væltede, manden styrthjelm kom af, og manden smed en rygsæk fra sig, oplyser politiet.

Nåede at stikke af
Desværre lykkedes det ham så derefter at stikke af fra den civile betjent, men han efterlod både knallert og en rygsæk på stedet, og ganske rigtig viste mistanken om hans formål sig at holde stik. Der blev nemlig fundet tyvekoster i rygsækken.

- Umiddelbart kunne politiet fastlægge to bærbare og en Ipad til et tyveri fra en personbil, der kl. 07.10 var begået på en parkeringsplads i Lystruplund. Derudover fandtes en pc mærket med Skanderborg Kommune og en Iphone og kortholder inklusive kort - det hele fra et tyveri fra personbil begået kl. 07.20 samme morgen også i Lystruplund, lyder det fra Østjyllands Politi.

Samme morgen fik politiet også en anmeldelse om en mand, der virkede mistænkelig nær nogle parkerede biler i Hjelmagerparken i Løgten. Der er med stor sandsynlighed tale om samme mand.

Da betjenten jo tog tyven på fersk gerning, ved politiet udmærket godt, hvem han er, og derfor har man valgt heller ikke at sende et signalement ud af ham. Patruljer på gaden søger efter ham dagen igennem.

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

Lige nu
Pressemøde

Covid-19 Live: Pressemøde om nyt coronavarslingssystem er i gang

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne