Indsamling til Den Gamle By runder en million - dagen er ikke uden symbolik

Nedtur er muligvis blevet til optur i Den Gamle By.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Den Gamle By blev grundlagt af skolelærer og lokalhistoriker Peter Holm i 1914. Foto: Den Gamle By

1.005.560,33 kroner.

Så mange penge er der nu samlet ind til Den Gamle By via den indsamling, der blev startet i en facebookgruppe den 31. marts.

Knap 4200 mennesker fra hele landet har doneret et beløb til Den Gamle By, der tidligere i april stod til at komme til at mangle 25-30 millioner kroner i forbindelse med corona-krisen.

Museumsdirektør for Den Gamle By, Thomas Bloch Ravn, sagde den 8. april til TV2 ØSTJYLLAND, at han frygtede en konkurs på grund af manglende billet-, restaurant- og butiksindtægter.

Den Gamle By er opbygget som en gammel købstad med 75 historiske huse hentet fra 25 forskellige byer i Danmark. Foto: Den Gamle By

Varm om hjertet

Det lysner dog nu, hvor Salling Fondene og Aarhus Kommune er gået sammen om en økonomisk hjælpepakke på samlet 75 millioner kroner, som skal holde hånden under kulturlivet i Aarhus.

- Vi vil gerne hjælpe og støtte. Aarhus er vores by. Kulturinstitutionerne kan ikke klare sig selv med de tilskud, de får fra staten, siger næstformand for Salling Fondene, Karin Salling, til TV2 ØSTJYLLAND.

Samtidig runder indsamlingen til frilandsmuseet, der tilbyder en tidsrejse i Aarhus' historie, altså en million.

- Vi er dybt taknemlige. Man bliver varm om hjertet, når man ser den opbakning, der er til Den Gamle By. Det er enestående, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn, til TV2 ØSTJYLLAND.

En Volkswagen i en baggård i 1974.  Foto: Den Gamle By

Flest penge via MobilePay

Ifølge Thomas Bloch Ravn er der tikket knap 609.000 kroner ind til indsamlingen via MobilePay.

101.200 har museet fået via ekstrabetaling i forbindelse med køb af årskort. 45.800 kroner via bankoverførsler. En enkeltdonation på 250.000 kroner har også gjort sit.

- Det er penge, der ikke kun har en symbolsk værdi. Det er nogle penge, der kan batte noget, siger Thomas Bloch Ravn til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Men det siger også noget om, at Den Gamle By er dybt forankret i hele Danmark.

Velkommen hos boghandleren i Den Gamle By. Foto: Den Gamle By

Fin symbolik

Det er ikke uden en vis symbolik, at indsamlingen runder en million kroner samme dag, som dronning Margrethe kan fejre sin 80-års fødselsdag. Dronningen har således været protektor for Den Gamle By siden 1987.

Ifølge dengamleby.dk besøgte dronningen første gang Den Gamle By i oktober 1948. Her var den 8-årige prinsesse på besøg sammen med sin mor Dronning Ingrid.

Det var dronning Margrethe, der i 2014 skabte jubilæumsplakaten for Den Gamle By i forbindelse med frilandsmuseets 100-års jubilæum.

- Vi synes, det er et fantastisk fint sammenfald. Begge begivenheder er ganske markante ting, og alle vores historiske flagstænger flager i dag, lyder det fra Thomas Bloch Ravn.

Der bliver torsdag flaget på livet løs i Den Gamle By. Foto: Den Gamle By

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her